Pēcsvētku nedēļas diēta
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Salāti Svaigums atslodzei
2 personām vajadzēs: 150 g Ķīnas kāposta, 2 šķēles baltmaizes
(grauzdiņiem), 1 nepilnu ēd. k. olīveļļas, citrona sulu no 1/4
citrona, 100 g vārītas liesas gaļas vai zivs, 1/4 sarkanās un 1/4
dzeltenās paprikas, 100 g siera (der jebkāds cietais vai
puscietais) uzrīvēšanai, 20 g sasmalcināta bazilika, šķipsnu
kaltēta timiāna
1. Ķīnas kāpostu, papriku un vārīto gaļu vai
zivi sagriež strēmelēs.
2. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu un
baziliku.
3. Baltmaizi sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar
timiānu, liek uz pannas, kas apklāta ar cepampapīru, un uz 3-5
minūtēm ieliek uzkarsētā cepeškrāsnī apgrauzdēties.
4. Dārzeņus
un gaļu (zivi) liek traukā, pārlej ar salātu mērci, uzber virsū
baltmaizes grauzdiņus un pārrīvē ar sieru.
5. Pasniedz
uzreiz.
Pildītas cukini laiviņas
1 personai vajadzēs: 1 cukini, 1 vidēji lielu sīpolu, 1/4
paprikas, 1 ziedkopu puķkāposta, 100 g siera (der gan puscietais,
gan mocarella), 1 tējk., olīveļļas, ķiploku iesmērēšanai, saldo
čili mērci (pēc izvēles), sasmalcinātus zaļumus
1. Cukini
gareniski pārgriež uz pusēm, izgrebj ar karoti mīkstumu.
2.
Tukšās cukini laiviņas iesmērē ar olīveļļu un ķiploku.
3.
Izgrebto mīkstumu kopā ar pārējiem dārzeņiem (sasmalcinātiem) liek
uz pannas, pielej pāris ēdamkarošu ūdens un izsautē.
4. Dārzeņus
pilda cukini laiviņās, ja vēlas, pievieno čili mērci un liek
cepties cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.
5. Izņem ārā, uzber
sieru un vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, kamēr siers
izkūst.
6. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.
Ziemassvētku atskaņas
2 personām: 100 g piparkūku, 100 g saldā krējuma, 5 g vaniļas
cukura, 2 ēd. k. cukura, 1/2 tējk. želatīna, 1 ēd. k. kartupeļu
cietes, 1 ēd. k. ievārījuma (jebkura, kas mājās ir, bet labāk der
upeņu vai cits skābs), 2 mandarīnus
1. Piparkūkas
sasmalcina.
2. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas
cukuru.
3. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina, tad mazliet
uzsilda, izšķīdina un pielej klāt saputotajam krējumam.
4.
Iecilā piparkūkas un gabaliņos sagrieztos mandarīnus.
5. Liek
ledusskapī atdzesēties.
6. Tikmēr no ievārījuma vāra ķīseli -
ūdeni ar ievārījumu uzvāra, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu
kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra un atdzesē.
7. Krēmu pasniedz ar
ķīseli, ja vēlas, pārkaisa ar kanēli.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri