Taču, kad šajā dienā Rīgas ielās redzu daudz priecīgu sieviešu, kad 8. marta vakarā noskatos, kā mani daudzdzīvokļu mājas kaimiņi nāk mājās pie sievām ar tortēm un tulpēm, es tomēr palieku pie domas, ka nekā slikta šajos svētkos nav. Ja neskaita ķiķinošas pusaudzes, cik bieži jūs ikdienā pilsētā satiekat priecīgas sievietes? Nu un tad, ka mazliet šampanietis darījis savu! Tas piestāv svētkiem. Tāpat kā Vecrīgas restorāna La Dome šefpavāra Salvja Putāna vieglie deserti - augļi, ogas, pūdercukurs un vaniļa.
Piestāv priekam un šampanietim
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ananasu karpačo ar kaislības augļu mērci un aveņ
Sastāvdaļas 1 personai: 100 g ananasu, 60 g kaislības augļu, 30
g cukura, 40 g aveņu sorbeta, 10 g bezē cepumu, 10 g
riekstu
1. Ananasu notīra un izgriež kacenu. Plāni griež un
kārto uz šķīvja.
2. Kaislības augļiem iztīra sēklas un vāra
cukura sīrupā 5 min.
3. Riekstus sagrauzdē un sasmalcina kopā
ar bezē cepumiem.
4. Uz šķīvja izkārto ananasus, pārlej
kaislības augļa mērci, uzber riekstus un pieliek bumbiņu
sorbeta.
Augļi un ogas zemeņu mērcē ar pussaldu šampanieti
Sastāvdaļas 1 personai: 40 g kivi, 40 g hurmas, 40 g vīnogu, 50
g ananasu, 50 g meloņu, 50 g saldētu zemeņu, 20 g cukura, 10 g
melleņu, 10 g aveņu, 10 g kazeņu, 40 ml šampanieša
1.
Saldētās zemenes atkausē un sablendē ar cukuru.
2. Visus augļus
notīra un sagriež kubiņos. Sagrieztus augļus un ogas sajauc ar
zemeņu mērci un patur stundu ledusskapī.
3. Dekorē ar sagrieztu
piparmētru un pirms pasniegšanas pielej šampanieti.
Vaniļas krēms brulē ar ogām un riekstiem
Sastāvdaļas: 100 ml saldā krējuma, 1 ola, 10 g cukura, 1/2
vaniļas pāksts, 20 g svaigu ogu, 10 g riekstu, 5 g pūdercukura
1. Saldo krējumu samaisa ar cukuru un atvērtu vaniļas
pāksti.
2. Katliņā vāra piecas minūtes un liek atdzist līdz
istabas temperatūrai. Pievieno olas dzeltenumu un samaisa.
3.
Maisījumu lej ugunsdrošos trauciņos un cep cepeškrāsnī 105 grādos
ūdens peldē.
4. Gatavu brulē krēmu atdzesē, pārber ar
pūdercukuru un izkausē, lai izveidojas karamele.
5. Dekorē ar
ogām un riekstiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!