Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pieticīga kvalificēšanās

Ir iespēja nosargāt titulu, ja tikai spēs uzrādīt savam līmenim atbilstošu sniegumu. Vieglatlētikas izlases līdere Ineta Radeviča vienīgā no trijām Latvijas tāllēcējām pārvarēja kvalifikācijas barjeru ar devīto labāko rezultātu 6,44 metri. Lauma Grīva palika tūlīt aiz finālsacensību divpadsmitnieka 13. vietā (6,37). Jaunākajai māsai Mārai Grīvai 27. vieta (6,00) 30 dalībnieču konkurencē.

Cenšoties pielāgoties mainīgajam vējam, tāllēkšanas kvalifikācijas sacensību dalībnieces uzrādīja negaidīti pieticīgus rezultātus. «Tiešām neatceros, kad tā ir bijis. Brīžiem vējš bija plus divi, tad atkal mīnus divi metri sekundē,» uz neierastajiem apstākļiem pēc kvalifikācijas norādīja 30 gadu vecā Radeviča, kurai ir bagātīga sacensību pieredze.

No tribīnēm Inetu koriģēja Maskavas treneris Jevgeņijs Terovanesovs. Pēc otrā lēciena, kurā Ineta bija ideāli trāpījusi uz dēlīša (6,44), Terovanesons ieteica ieslēgt piesardzības režīmu. «Ja šāds vējš saglabāsies, marku pabīdi 10 centimetrus atpakaļ.» Tomēr iepūta pretvējš. Treneris ar skaļu kliedzienu: «Gaidi!» izvilka stop zīmi. Trāpījums uz dēlīša atkal bija precīzs, bet rezultāts sliktāks - 6,31 metrs.

«Laikam būs jāmeklē brilles, lai finālā ir skaidrāks skats uz notiekošo. Šodien es nejutos komfortabli ieskrējienā. Tas mani nedaudz biedē.» Radeviča arī atklāja, ka startējusi pēc pretsāpju procedūras. «Ziemā sacensībās Kuldīgā pirmo reizi pēdā sajutu sāpes. Pēc rūpīgām pārbaudēm man pateica, ka nekas nopietns neesot, bet augot mazs kauls. It kā nekas nopietns, ir tikai sāpes. Bet pašreizējā stadijā arī nevajag augstvērtīgu rezultātu. Ja es jau tagad būtu labā kondīcijā, pēc mēneša olimpiādē noteikti nevarētu lēkt sava personiskā rezultāta līmenī. Viena mēneša intervālā divas reizes sasniegt kondīcijas virsotni nav iespējams, tāpēc arī vairākas vadošās tāllēcējas atteicās no starta Helsinkos. Mēs ar treneri izlēmām, ka pēdējā brīdī plānus nemainīsim. Ja reiz bija šis ceļojums plānots, tad arī vajadzēja braukt.»

Pēc Inetas aplēsēm medaļai varētu pietikt ar rezultātu 6,70 metru. «Domāju, ka šādam rezultātam esmu gatava.» Galvenās konkurentes būšot turciete Karena Melisa Meja, francūziete Eloīza Lesēra. Abām kvalifikācijā 6,66 metri.

«Ja atklāti, man nepatīk startēt, kad ir zems līmenis. Tad arī es pielāgojos notiekošajam sektorā. Man veicas labāk, kad ir atbildība un kad nav iespējas kļūdīties. Rezultāti ir negaidīti pieticīgi,» norādīja Radeviča.

Nopietnu vilšanos piedzīvoja Lauma Grīva. Pēdējā mēģinājumā pēc divām nullītēm nozibeņoja norvēģiete Mārgrete Renstrema (6,66 m).

«Ja atklāti, es uz konkurentēm neskatījos. Koncentrējos saviem lēcieniem. Protams, tagad ir vilšanās,» skumīgs vaigs bija Laumai. Laikapstākļi lēkšanai esot bijuši labi, patraucējis tikai pretvējš. «Runāja, ka līs, bet spīdēja saule, un sektors bija labi sagatavots. Jā, vējš gan man iepūta pretī otrajā un trešajā mēģinājumā. Rezultāts 6,36 metri pēdējā lēcienā ar pretvēju 0,8 metri sekundē nav slikts.»

Jaunākā māsa Māra Grīva acīmredzami nebija gatava cīņai par iekļūšanu finālsacensībās. Tikai 6,00 metri. Finālsacensību sākums ceturtdien pulksten 17.25.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Eiropas čempionāts Helsinkos
Dāmas. Tāllēkšanas kvalifikācija.
1. M. Renstrema (Norvēģija) 6,66,
9. I. Radeviča 6,44, 13. L. Grīva 6,37, 27. M. Grīva 6,00. Startēja 30.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?