Kopke Fine Ruby Port. Labs. Vienkārši labs portvīns, vērtīgākais no ne pārāk dārgajiem. Vienkāršākais no slavenā ražotāja (vecākais porto nams pasaulē, starp citu - 373 gadu pieredze) lielisko vīnu kolekcijas, bet tādēļ ne mazākas ievērības cienīgs. Koši sarkans, viskozs, augļains un salds. Pilns ar gatavu augļu saldumu un garšām, jauneklīgs un enerģisks. Pirms pudeļošanas filtrēts, tāpēc bez nosēdumiem un gatavs lietošanai. Dīvainā savienībā summējas puicisks robusts enerģiskums ar briedumam raksturīgo sildošo apdomu un augstu pašvērtējumu. Alkoholisks. Tos 20% jūt, bet šie procenti netraucē. Ja iegrimstam detaļās, tad noteikti jāpiemin žāvēti augļi. Kopkes porto ir pilns ar rozīņu, žāvētu bumbieru un ābolu aromātiem. Pacietīgi ostītāji (pudeles tukšošanu izstiepjot uz vairākām dienām, katru vakaru varēsit dzert citādu Kopkes porto) sasmaržos un sagaršos arī šokolādes, mandarīnu un vieglas grauzdētu mandeļu nianses. Priecē, ka vīns nav lipīgi salkans, bet apveltīts ar pietiekamu skābumu. Ja plānojat iepriecināt mammu vai omi ar labu dzērienu - Kopke derēs ideāli. Sievietes pratīs novērtēt šā vīna šarmu.
Atvērtu pudeli vajadzētu izdzert mēneša laikā. Kaut gan pēdējais teikums ir visai muļķīgs - suņu būdā desa ilgi neglabājas.
Rib Shack 2010 Pinotage Shiraz. Šoreiz dienvidafrikāņi ir pacentušies. Iecerēts kā veģetārieša murgs (īpašs produkts grila cienītājiem), vīns ir izdevies lielisks un daudzpusīgs. Aromātos nedaudz atturīgs, šis vīns šovu sāk, mutē liets. Būdams pilns, labi strukturēts, sabalansēts, ribšeks garšas kārpiņas šokē ar grūti aprakstāmu garšu kokteili. Šokolāde ar dūmu aromu, tumšo ogu smaržas un garšas. Viegli tanīnains, piparaini pikants, ar teicamu, gandrīz bezgalīgi garu pēcgaršu - augļainu un sulīgu. Dzēriens, ar ko papildināt jebkuru maltīti. Protams, atcerēsimies, ka ģenētiski mēs tomēr esam tuvāki radi vilkam nekā pandai, murkšķim vai citam zālēdājam. Dzīvnieku aizstāvji šoreiz paklusē, jo vīnu ir radījuši gaļēdāji. Veģetārieši drūmi nervozi pīpē stūrītī. Tā varētu padomāt, zinot, ka šo vīnu Grilētāju asociācija (Grillers Association - ir tāda organizācija) atzinusi par labāko kompanjonu BBQ ribām, steikiem un citādiem plēsoņu ēdieniem. Taču ribšeks saderēs arī ar kādu salātu, pikantu, ar kariju aizdarītu sakņu sautējumu vai izturētu, smaržīgu cieto sieru.