Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Politiski nozīmīgi murgi

Bundžu Jānis*

Viena no ķezām, ko atklāj ieilgusī muļļāšanās ap valdības taisīšanu, ir politiski nozīmīgu personu deficīts Latvijā. Tādu, kas prastu gan runāt, gan klausīties, gan savākt, gan izdzenāt. Sekas nu jau kuro rītu lasām avīzē un vakarā skatām televizoros.

Tad nu varam iepriecināt, ka trūkums drīz būs novērsts. Vēl tikai Saeimai trešajā lasījumā jāpieņem grozījumi «Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā», kas paredz paplašināt politiski nozīmīgas personas definīciju, tajā ietverot ar amatpersonu cieši saistītu personu tuviniekus, piemēram, draugus. Grozījumus iniciējis ievērojamais draugu būšanas speciālists Arvils Ašeradens. Tuvā nākotnē šim pagodinošajam vērtējumam atbildīs ne tikai amatpersonu čomi, bet arī čomu čomi un čomu čomu čomi… gandrīz galva apreiba… nekas, ar laiku pieradīs. Ašeradena kungs norādījis, ka rūpīgi jāvērtē visi tie, kuri ar kādu amatpersonu būs TUVĀS draugu vai draudzeņu attiecībās. Pirmais jautājums - kurā brīdī attiecības ir tuvu, pusvidēju vai tālu draugu līmenī?

Atbilde - pēdējie ir tie, kuriem reizi gadā uz Ziemassvētkiem aizsūta īsziņu. Līdzīgi var noteikt tuvo un vidējo draugu pazīmju kopumu, pie kura, piemēram, vidējais draugs ielec tuvajā līmenī. Un otrādi. Tad izveido virtuālu drauga karti, kurā onlainā redzami personas A draugi, kuri visu laiku atrodas tuvinošā vai attālinošā kustībā. Kaut kas līdzīgs lidmašīnu reisu kartēm, kur tās virtuāli redz mudžam ap lidostām. Pie zināma aktivitāšu skaita nosignalizē zvaniņš, ka, piemēram, Bundžu Jānis kļuvis Ašeradena kungam no tālā par otrās pakāpes vidējo draugu.

Svarīgs ieteikums pirms tā liktenīgā trešā lasījuma. Rūpīgi un eleganti ir atspoguļoti draugi. Bet mēs taču, draugi, zinām, cik lielu ietekmi dzīvē var atstāt arī dažādu līmeņu ienaidnieki. Gribēs viens prakvasts ieriebt un pārskaitīs tev uz kontu dažus desmittūkstošus smirdošas naudas. Ej nu tagad atmazgājies! Līdz ar ko visām amatpersonām būs skaidri un godīgi jāuzrāda savi naidnieki, un tad īpaša komisija sauks minēto uz runāšanu, kurā naida līmenī personu izvietot.

Un kur vēl pikantais visu dzimumu mīļāko institūts! Ah, kas tur būs par jauku skaidrošanu, jo vajadzēs taču zināt ilustratīvas detaļas, pozīcijas un citus parametrus, lai ierindotu noteiktā mīļošanās līmenī.

Jāatceras, ka visa šī draugu/nedraugu padarīšana būs jāuzpasē komercbankām - kas kuram ko un par ko pārskaitījis, kurš tapis no mīļākā par ienaidnieku utt. Starp citu, arī skaidras naudas rēķinos kādā Mego, Rimi vai citā bodē var būt naudas mazgāšanas bīstamība. Nav problēmu! Tikko jūsu pirkums lec pāri 10 eiro, lūdzu, rādiet drauga karti. Čiks, un darījums atzīmējas. Nav sāpīgi un ir pat pagodinoši sajust - nu arī es esmu politiski nozīmīga persona. Vēl tāds nieks kā dažu deklarāciju iesniegšana, vēlams katru mēnesi, lai neaizmirstu, kāda ir draudzības cena.

PAREIZAIS VIEDOKLIS. Zinot iedzīvotāju skaitu Latvijā, politiski nozīmīgo personu listē iekļūs pilnīgi visi. Nebūs malā stāvētāju, ļaudis jutīsies iesaistīti, kas radikāli izmainīs sabiedrības attieksmi pret politiķiem un valsti. Tagad jāseko, lai valdības taisīšanas jampadrača ēnā kāds vērtīgos priekšlikumus nenobīdītu tālajos plauktos.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?