Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Positivus rīkotāji: visticamāk, būsim pa nullēm

Vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku aizvadītajā nedēļas nogalē pulcējās mūzikas un mākslas festivālā Positivus Salacgrīvas Zvejnieku parkā, lai noklausītos virkni dažādu pašmāju un ārzemju muzikālo apvienību, izdejotos pie pazīstamu DJ liktas mūzikas un vienkārši labi pavadītu laiku, izbaudot festivāla organizatoru piedāvātās aktivitātes.

Lai arī vēl svētdienas pēcpusdienā precīzs apmeklētāju skaits nebija zināms, organizatori jau tagad lēš, ka apmeklējums salīdzinājumā ar pērno vasaru audzis par 30%, un apgalvo, ka festivāls notiks arī nākamgad - tiesa gan, paredzētas vairākas izmaiņas. «Zaudējumus cietuši neesam, taču nopelnījuši - arī ne,» festivāla organizators Ģirts Majors stāsta, ka, lai arī turpmāk varētu piedāvāt kvalitatīvus māksliniekus ar vārdu, biļešu cena būs jāceļ - pagaidām tiek plānots, ka nākamgad tās varētu kļūt aptuveni par 5 latiem dārgākas. Vairāk gan ne, ņemot vērā tirgus situāciju. Izmaiņas būs arī festivāla koncepcijā - turpmāk lielāka uzmanība tiks pievērsta kaimiņvalstu muzikālajām norisēm, festivāla māksliniekus meklējot gan Lietuvā un Igaunijā, gan Krievijā. Taču noteikti būšot arī pasaules mēroga _hedlaineri_. Tuvākajā nākotnē, bet, visticamāk, vēl ne nākamgad, plānots festivāla norisēm pievienot vēl vienu dienu.

Ar sponsoru palīdzību

Ceturtais Positivus piektdienas pēcpusdienā tika atklāts ar pašmāju eklektiskā roka apvienības Triānas parks uzstāšanos, uzdodot pasākumam enerģisku un krāsainības pilnu toni, kas nerima līdz noslēgumam svētdienas rītā. Mūziķi uzstājās uz trīs - Tele 2, Cēsu alus un I Love You - skatuvēm, dažādas norises no deju paraugdemonstrējumiem un mūzikas instrumentu apguves stundām līdz dažādu novirzienu teātru izrādēm piedāvāja Garnier Fructis dabas skatuve, izsmalcinātu kino programmu - Nordea kino skatuve, trakas dejas līdz rītausmai - Red Bull Music Academy… Nenoliedzami, dažādu korporatīvo simbolu pārpilnība valdīja visā festivāla teritorijā - varēja gan pieteikties pensijai, gan tikt pie kāda dzēriena trauka. Kā norādīja Ģ. Majors - ja nebūtu šo sponsoru piesaistes, biļešu cenas, visticamāk, būtu citādas (šogad vidējā biļešu cena bija Ls 29). Turklāt tie arī nodrošina dažādas festivāla norises. Nozare.lv ziņo, ka festivāla budžets šogad bijis 700 000 latu, kas ir vairāk nekā pērn.

Muzikāli bagātīgi

Festivālu viena no lielākajām priekšrocībām - dienas kārtību vari veidot sev pats atkarībā no personīgajām vēlmēm un noskaņojuma. Eiropas lielāko festivālu organizatori pat norāda - nav vērts censties savākt maksimālo muzikālo pieredzi, joņojot no vienas skatuves uz otru, tā vietā labāk baudīt atmosfēru un visu, ko pasākums var piedāvāt. Līdz ar to katram pieredze arī Positivus būs unikāla un nesalīdzināma. Cits būs bijis sajūsmā par ironijas pilnajiem MTV laureātiem, lietuviešiem Happyendless, cits par panciskajiem The Gin Riots vai pašmāju Goran Gora. Gājienu ar zirdziņu izdarījuši Positivus apmeklētājiem jau no iepriekšējiem gadiem pazīstamā britu sapņainā roka pārstāvji The Leisure Society, ierodoties festivālā ar vēl divām apvienībām, kuras izveidojuši šīs formācijas pārstāvji - The Climbers un Sons of Noel and Adam. Izvēlētās muzikālās intonācijas robežās festivāla organizatori piedāvāja patiešām bagātīgu izvēles klāstu, sākot no sapņainās Alises Jostes un spriganās Lady Daisey līdz progresīvā postroka pārstāvjiem ASIWYFA un piektdienas vakara hedlaineriem - kosmiskajiem UNKLE live.

Spožākais zvaigžņu sastāvs - festivāla otrajā dienā. Piektdienas vakarā apmeklētāji klimta no vienas skatuves uz otru un lielākas ovācijas izraisīja nevis galvenie mākslinieki uz lielās skatuves, bet gan pašmāju Astro'n'out, savukārt sestdien lielākās ļaužu masas devās tieši Tele 2 skatuves virzienā, lai redzētu amerikāņu izaicinošo diskogrupu Scissor Sisters un britu grandus Muse, kas šovasar uzstājas vai visos nozīmīgākajos mūzikas festivālos visā pasaulē. Ja arī ekstravagantais trio šoreiz neatveda pilnu skatuves komplektāciju, iztiekot ar alternatīvu un vienkāršāku risinājumu, muzikāli pašmāju klausītājiem nebija jājūtas apdalītiem - festivālam punktu uz «I» uzlika patiesi grandiozs uznāciens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?