Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Prasītā miljona vietā no McDonald's piedzen 30 000 latu morālo kompensāciju

Ar daļēju prasības apmierināšanu beigusies lietas izskatīšana, kurā no SIA Premier Restaurants Latvia - ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja McDonald's pārstāvniecības Latvijā - uzņēmuma bijusī darbiniece Inna Timofejeva prasīja viena miljona latu morālā kaitējuma piedziņu un ārstniecības tēriņu atlīdzināšanu.

Prasītāji uzskata, ka uzņēmumam jāuzņemas atbildība par to, ka I. Timofejeva pēc paslīdēšanas uz mitras grīdas darbavietā kļuvusi par trešās grupas invalīdi un viņai noteikts 70% darbspēju zudums. Rīgas apgabaltiesa vakar lietā paziņoja spriedumu. Saskaņā ar to no SIA Premier Restaurants Latvia prasītājiem par labu nolemts piedzīt ārstniecības tēriņus, kopā 6707 latu apmērā, un 30 000 latu par morālo kaitējumu. Cietušās advokāte Rada Matjušina laikrakstam Diena norāda, ka pilnā mērā piedzītā zaudējumu atlīdzība liecinot, ka tiesa ir atzinusi atbildētāja vainojamību, taču esot zināmas bažas par noteikto morālā kaitējuma apmēru. «Uz doto brīdi [ir skaidrs, ka] noteiktais morālais kaitējums nesegs I. Timofejevai līdz mūža beigām paredzētās ārstniecības izmaksas,» norāda R. Matjušina. Viņa pieļauj, ka pēc apspriedes ar klienti spriedums, visticamāk, tiks pārsūdzēts Augstākajā tiesā. SIA Premier Restaurants Latvia advokāte Sanita Laiviniece tiesas spriedumu komentēt atteicās, tikai norādīja, ka tiks sagaidīts pilnais sprieduma variants, lai iepazītos ar pilnu tiesas argumentāciju. Iepriekš tiesā S. Laiviniece paudusi dažādus pretargumentus - gan to, ka prasītāja traumas guvusi jau iepriekš, gan to, ka ārstniecības tēriņos iekļauti arī neatbilstoši izdevumi.

Diena jau rakstīja, ka incidents noticis 2009. gada decembrī, kad ātrās ēdināšanas restorāna McDonald's virtuves darbiniece I. Timofejeva, kura uzņēmumā strādāja no 2007. gada, guva traumu, paslīdot uz mitras virtuves grīdas. Cietusī tika nogādāta slimnīcā, bet drīz vien tika palaista mājās. Veselības problēmas parādījās vēlāk, un ārstēšanās gaitā atklājās fakti, kas ļauj uzskatīt kritienā gūto traumu par pašreizējās smagās un neārstējamās slimības cēloni. Patlaban cietušajai jau izgrieztas divas ribas, 2010. gadā konstatēta neārstējama nervu saslimšana. Cietušās advokāte R. Matjušina Dienai skaidroja, ka iespaidīgo kompensācijas apmēru - vienu miljonu latu - noteicis gan fakts, ka 1975. gadā dzimusī sieviete, iespējams, nekad vairs nevarēs strādāt, gan atbildētāja iespējas kompensāciju samaksāt, kā arī fakts, ka darba drošības žurnālā ticis viltots darbinieces paraksts. Atbildētāja vainu pierādošo faktu vēlāk apstiprināja arī Valsts darba inspekcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?