Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Pusdienas pēc slēpošanas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ābolu sulā sautēta cūkgaļa 4. Ja nepieciešams, v

Sastāvdaļas: 700 g cūkgaļas šķiņķa, 1 glāze ābolu sulas, 1/2 glāze ūdens, 3-4 ķiploka daiviņas, 1/2 paprikas, dažādas saknes (1/2 pētersīļa saknes, 1 burkāns, 1 kālis), 1/2 purava, garšvielas - rozmarīns, čili, sāls, pipari pēc garšas
1. Noskalo, sagriež cūkgaļas šķiņķi gabaliņos un kārto to cepamajā traukā vai katlā.
2. Saknes nomizo, sagriež palielos gabalos un kārto uz gaļas.
3. Lej virsū ābolu sulu un sautē aptuveni 40 minūtes, līdz šķidrums iztvaiko.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 8 āboli, 50 g brūnā cukura, 1/2 tējk. malta kanēļa, šķipsna rīvēta muskatrieksta, 1 ēd. k. citronu sulas, 1 tējk. kukurūzas cietes (var izmantot kartupeļu cieti); drupačām: 400 g miltu, 100 g cukura plus cukurs pārkaisīšanai, 2 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. smalkā sāls (strīķēta), 250 g auksta sviesta, 100 ml vāroša ūdens

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200˚ C. Sagatavo dziļu cepamo pannu, to iesmērējot ar sviestu.
2. Nomizo, iztīra un daiviņās sagriež ābolus, apslaka ar citronu sulu, lai nebrūnē, samaisa ar cukuru, kanēli, muskatriekstu un cieti. Ābolus kārto cepamajā pannā un cep krāsnī 10 min.
3. Tikmēr sagatavo drupačas. Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas un labi izmaisa. Nelielos kubiņos iegriež sviestu. Pēc tam ar pirkstiem saberž kopā ar miltiem, lai veidojas drupačas.
4. Pa daļām lej klāt karsto ūdeni, labi izmaisa.
5. Izņem no krāsns ābolus un virsū pikās liek sagatavoto mīklu. Pārkaisa ar cukuru. Liek krāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz drupačas zeltainas. Ja forma sanāk pilna, tad cepšanas laikā tā noteikti jānovieto uz pannas, jo ābolu sula var sūkties pāri malām.
6. Pasniedz siltu ar saldējumu vai putukrējumu.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 500 ml buljona, 14 vidēji lielu kartupeļu, 100 g sviesta, 4 ķiploka daiviņas, 1 sarkanais sīpols, 100 g cietā siera, 1 ēd. k. baltmaizes rīvmaizes, sviests formas iesmērēšanai, sāls, melnie pipari

1. Liek karsēties cepeškrāsni uz 180˚ C.
2. Notīra kartupeļus un sagriež nelielos kubiņos. Uzvāra buljonu un liek vārīties kartupeļus apmēram 5-10 min. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš virs cita katliņa, lai saglabātu buljonu.
3. Sakapā ķiplokus. Sarīvē sieru.
4. Pannā izkausē pusi sviesta. Kad tas izkusis, pievieno ķiplokus un karsē 2 min. Ķiplokiem pievieno kartupeļus, sāli, un visu vienmērīgi samīca. Pievieno buljonu tik daudz, lai kartupeļiem veidotos biezputras konsistence.
5. Pannu noņem no uguns un pievieno atlikušo sviestu, pusi no sarīvētā siera un melnos piparus. Izmaisa.
6. Ar sviestu iesmērē formu, kurā liks cepties biezputru. Formā liek biezputru, nolīdzina, pa virsu uzkaisa atlikušo sieru un rīvmaizi, plānās ripās sagrieztu sīpolu.
7. Liek cepties cepeškrāsnī uz 20 min., līdz virsma apbrūnējusi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?