Receptes īstiem gardēžiem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Salāti ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi
2 porcijām vajadzēs: 1 paciņu (150 g) salātu maisījuma, 250 g
vidēji cieta siera, 3 ēd. k. olīveļļas, 1 šalotes sīpolu, 1
citronu; melno olīvu tapenādei: 100 g melno olīvu, 2 anšovu
filejas, 2 daivas ķiploka, 1 citronu, 1/5 svaiga čili pipara, 1
sauju svaiga bazilika
1. Vispirms gatavo tapenādi: smalki sakapā
olīvas, ķiploku, baziliku un anšovu filejas.
2. Pievieno
aptuveni 2 ēd. k. olīveļļas, miziņu no puscitrona un visu šī augļa
sulu.
3. Gatavo salātus: smalki sagriež šalotes sīpolu, pievieno
viena citrona sulu un 3 ēd. k. olīveļļas.
4. Sakarsē grila vai
parasto pannu. Sieru sagriež šķēlēs, ierīvē ar pāris pilēm eļļas un
apcep no abām pusēm tā, lai tam sasiltu arī iekšpusē.
5. Uz
šķīvja liek salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu
sieru un melno olīvu tapenādi.
Bez nosaukuma
2 cilvēkiem vajadzēs: 2 jūras karūsas, 1 glāzi kuskusa, 6 saujas
svaigu spinātu, 1/2 burciņas konservētu turku zirņu, 2 ēd. k.
sviesta, 2 ēd. k. olīveļļas, 2 daiviņas ķiploka, 1 citronu, 1/2
tējk. itāļu garšvielu, sāls pēc garšas
1. Aplej kuskusu ar
karstu ūdeni un uzbriedina.
2. Pannā ielej olīveļļu, 1 ēd. k.
sviesta un apcep spinātus ar ķiplokiem, pievieno nedaudz sāls un
itāļu garšvielas.
3. Spinātus sajauc ar kuskusu.
4. Jūras
karūsas vēderu iesmērē ar sviestu, un daļu sagatavotā kuskusa
iepilda karūsas vēderā.
5. Liek cepties 20 minūtes 180˚C.
6.
Atlikušajam kuskusam pievieno turku zirņus un pasniedz kopā ar
gatavo zivi.
7. Pasniedzot ēdienu pārslaka ar svaigi spiestu
citrona sulu.
8. Ogas nav jāatkausē, tās pašas atkusīs un visas
8 cilvēkiem vajadzēs: 4 lauku olas, 70 ml rapšu eļļas, 4 ēd. k.
miltu, 3 ēd. k. brūnā cukura, 1 citronu, 500 g saldētu aveņu, 1
kārbu (400 ml) vārīta iebiezinātā piena
1. Sakarsē cepeškrāsni
līdz 170˚C un ietauko tortes formu.
2. Olu baltumus atdala no
dzeltenumiem.
3. Atsevišķos traukos sakuļ baltumu un dzeltenumu
ar cukuru tā, lai veidojas biezs krēms.
4. Olu dzeltenumam
pievieno eļļu un citrona sulu, iecilā sakulto baltumu
dzeltenumā.
5. Pievieno izsijātus miltus, sajauc un lej formā.
6. Biskvītu cep 35-40 minūtes, atdzesē un pārgriež uz pusēm.
7. Uzber saldētas ogas, pārlej vārītu iebiezināto pienu un
virsū liek otru biskvīta pusi, dekorē ar ogām. Lai vārīto pienu
labāk varētu uzklāt, tas nedaudz jāsasilda, bet, kad tas atdzisīs,
tas atkal kļūs stingrs.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri