Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Regeja festivāls bez Boba Mārlija dēla

Trīsdesmit latu par divu dienu biļeti uz festivālu - Latvijas mērogos šādas cenas ir reti sastopamas. Tieši šādu summu no regeja festivāla Reggae in Riga: Sun Splash, kas 20. un 21. augustā notiks Daugavas stadionā, apmeklētājiem gaida festivāla organizatori SIA Deloran. Divu dienu biļetes uz nupat notikušo Positivus festivālu maksāja Ls 33, uzstājās vairāk nekā 60 muzikālo apvienību, bet šajā nedēļas nogalē notiekošā festivāla Summer Sound Liepāja divu dienu biļetes maksā Ls 16.

«Divas dienas aizmirsīsim ikdienas rūpes, dejosim, dzersim alu, vārtīsimies zaļā zālītē, smaidīsim un smiesimies, iepazīsimies ar interesantiem un skaistiem cilvēkiem, pārvarēsim valodu barjeru, dziedāsim un vienkārši no laimes juksim prātā,» apmeklētājus aicina organizatori. Lai arī sākotnēji festivāla reklāmas materiālos bija norādīts, ka uzstāsies arī slavenais Demians Mārlijs, Boba Mārlija dēls, patlaban festivāla mājaslapa vēsta, ka uzstāsies 14 grupas, kā «hedlaineri» spēlēs ukraiņu fusion-fank-reggae grupa SunSay. Lielākās daļas grupu mājaslapās koncertu sarakstā festivāls Rīgā nav pieminēts, poļu Dubska mājaslapā informācija liecina, ka 20. augustā viņi uzstāsies koncertā Polijā. Mākslinieku sarakstā pārstāvēti mūziķi no visas Eiropas, tajā skaitā Latvijas.

Diena noskaidroja Lursoft uzņēmumu reģistrā, SIA Deloran vienīgais valdes loceklis un dalībnieks ir Grigorijs Spektors, šī uzņēmuma pamatkapitāls ir trīs lati. Arī vīrietis, kuru Diena sazvanīja uz festivāla mājaslapā norādīto telefona numuru, sevi nosauca par Grigoriju, taču, uzzinājis, ka zvana žurnālists, no turpmākas sarunas atteicās, paskaidrojot, ka viņu tas neinteresē.

Daugavas stadiona valdes locekle Tatjana Berdņikova Dienai savukārt norādīja, ka līgums ar firmu, kura rīko pasākumu, ir noslēgts, bet tā summa esot komercnoslēpums - līgumā esot iekļauta attiecīgā klauzula. Viņa gan uzsvēra, ka visa sadarbība notiek ar 100% priekšapmaksu - firmai par stadiona pakalpojumiem būs jāsamaksā jau pirms festivāla norises. Samaksa saņemta vēl neesot, jo nav iestājies līgumā noteiktais termiņš. Kā vēsta festivāla mājaslapa, stadionā tiks iekārtota arī telšu pilsētiņa, kurā atradīsies dušas telpas ar karsto ūdeni, tualetes, kafija, pārtikas produktu un dzērienu tirdzniecības vietas, par vietu telšu pilsētiņā jāmaksā Ls 5.

Biļetes uz festivālu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs. Biļešu paradīzes līdzīpašnieks Ēriks Naļivaiko Dienai atzina, ka ar firmu Deloran viņa uzņēmums sadarbojoties pirmoreiz. Viņš uzsvēra, ka Biļešu paradīzei esot savi drošības mehānismi, kas garantē, ka cilvēki, kuri iegādājušies festivāla biļetes, nekādā gadījumā zaudētājos nepaliks.

Pēc Lursoft datiem, Grigorijs Spektors ir bijis arī SIA Lion Trading valdes loceklis. Kā vēsta aģentūras LETA arhīvs, Latvijas valstspiederīgo G. Spektoru, Merķeļa ielā reģistrētā SIA Lion Trading īpašnieku, 2008. gadā meklēšanā izsludināja Interpols.

2009. gada vasarā G. Spektoru Krievijai izdeva Nīderlande saistībā ar apsūdzībām par krāpšanos lielos apmēros. 2010. gada jūlijā viņam Maskavas pilsētas Ostankinas rajona tiesa piesprieda pusotru gadu ilgu ieslodzījumu un 10 000 rubļu (180 latu) naudassodu, ņemot vērā, ka apsūdzētais atrodās apcietinājumā kopš 2009. gada 17. janvāra, viņš tika atbrīvots jau 2010. gada jūlijā. Savā galavārdā tiesas sēdē G. Spektors paziņoja, ka savu vainu neatzīst, un lūdza tiesu viņu attaisnot. Iepriekš G. Spektors bija izteicies, ka viņš aizņēmies naudu un ir vainīgs, ka nav to atdevis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?