Reņģe modernās receptēs
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Tempuras mīklā panētas reņģes un dārzeņi
Sastāvdaļas: 100 g reņģu, 60 g paprikas, 50 g cukīni, 30 g
šitaki sēņu, 20 g burkānu, 20 g sarkanā sīpola, 30 g tempūras
miltu, 100 ml gāzēta minerālūdens, 10 ml balzametiķa, sāls, pipari
pēc garšas, eļļa cepšanai.
1. Reņģes iztīra, izņem muguras asaku
un rūpīgi nomazgā.
2. Dārzeņus plāni sagriež un marinē piecas
minūtes ar balzametiķi un garšvielām.
3. Tempuras miltus
samaisa ar gāzētu ūdeni līdz vidēji biezas mīklas konsistencei.
4. Reņģēm pievieno sāli un piparus, tad panē mīklā un cep
karstā eļļā.
5. Dārzeņus arī apviļā mīklā, tad cep tajā pašā
eļļā. Visas sastāvdaļas cep 3-5 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.
6. Pasniegšanai kārto uz koka dēļa vai šķīvja.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas vienai personai: 100 g reņģu, 1 ēd. k.
citrona sulas, 150 ml olīveļļas, sāls, pipari pēc garšas, 100 g
kartupeļu, 1/4 sīpola, majonēze, zaļumi dekorēšanai.
1.
Reņģes iztīra, izņem muguras asaku un rūpīgi nomazgā.
2. Reņģes
iemarinē ar citrona sulu, sāli, pipariem un olīveļļu. Atstāj uz
divām stundām.
3. Kartupeļus vāra ar visu mizu, tad notīra un
atdzesē. Sagriež smalkos kubiņos un sajauc ar smalki sagrieztiem
sīpoliem, olīveļļu un garšvielām.
4. Apaļā formiņā liek reņģes
aplī, bet vidū - salātus.
5. Pasniedzot uz šķīvja liek reņģu un
kartupeļu kārtojumu, pārlej ar majonēzi un dekorē ar zaļumiem
Krāsnī ceptu reņģu un laša kārtojums ar biešu biez
Sastāvdaļas vienai personai: 100 g reņģu, 60 g laša, 200 g
biešu, šķipsna timiāna, 1 karote etiķa, 50 g sviesta, 20 g
mārrutku, 30 ml olīveļļas, sāls, rozā pipari.
1. Reņģes iztīra,
izņem muguras asaku un rūpīgi nomazgā.
2. Bietes nomizo un
sagriež mazos gabalos. Marinē ar etiķi, olīveļļu, timiānu un
garšvielām.
3. Bietes ar garšvielām ietin folijā un cep krāsnī,
līdz bietes ir mīkstas.
4. Mīkstas bietes blendē viendabīgā
masā un izberž caur sietu.
4. Reņģes kārto kārtās ar sagrieztu
lasi un garšvielām. Cep krāsnī sešas minūtes.
5. Sviestu karsē
katliņā ar mārrutkiem un garšvielām, pievienojot rozā piparus.
6. Uz šķīvja kārto biešu biezeni, vidū liek reņģu un laša
sacepumu un pārlej ar mārrutku mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri