Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Roks kinoteātrī. Vēsturiski koncerti

Latvijas kinodzīves kūrētāju kājas arvien biežāk sāk slīdēt muzikālās dzīves virzienā - jau par tradīciju un goda lietu lielie kinoteātri padarījuši operas un baleta izrāžu translācijas, retumis repertuārā nonākuši arī populārās mūzikas koncerti. Nupat kino apmeklētājiem tiek piedāvāts īsts pērļu birums - koncerti, ko mēs nekādi nevarējām redzēt klātienē. Pirms nedēļas slaveno vārdu virkni ievadīja leģendārais grupas Queen 1986. gada koncerts Budapeštā, nākamnedēļ pie mums nāks The Doors un Led Zeppelin.

Nenoliedzami koncertu skatīšanās kinoteātrī ir īpaša pieredze - no vienas puses, izslēgta ir lēkāšana un dziedāšana līdzi mīļākajām dziesmām, no otras, - nav jāizkaro pati labākā vieta skatītāju zālē, nav jāpacieš, ka smails papēdītis vai smags zābaks trāpa uz kājas, turklāt tik tuvu skatuvei nonākt iespējas ir retajam, ja vien viņš nav skatuves strādnieks. Nu, vai pats rokstārs. Turklāt jo īpaši šie koncertieraksti kļūst brīžos, kad tie jau ir vēstures liecība. Un tieši šāds būs nākamās nedēļas kinoteātru piedāvājums - slaveni vārdi, kas veidojuši rokmūziku tādu, kāda tā ir šodien.

Jauns, seksīgs, dēmonisks

Trešdien, 24. oktobrī, kinoteātrī Splendid Palace - grupas The Doors koncertieraksts Live At The Bowl '68, turklāt pie skatītājiem Rīgā tas nonāks jau nākamajā dienā pēc izdošanas arī citos digitālajos formātos, līdz ar to tā būs laba iespēja saprast, vai tiešām vērts to iegādāties DVD, Blu-ray vai kādā citā ierakstā. 1968. gada 5. jūlija koncerts stadionā Hollywood Bowl savā ziņā vērtējams par atskaites punktu The Doors vēsturē, kas tomēr bija netaisnīgi īsa, taču spilgta, gluži kā meteorīta atstātā žilbinošā svītra satumsušās vasaras debesīs. The Doors līdz šim koncertam jau bija paguvuši izdot gan fundamentālo debijas albumu, gan tikpat enerģiskos un spēcīgos Strange Days un Waiting For the Sun. Tieši pēc koncerta amerikāņu mūziķi devās iekarot Eiropu. Džims Morisons tur uzturas joprojām - tiesa, Perlašēza kapsētā. Taču koncertierakstā viņš vēl ir jauns, seksīgs un bīstami dēmonisks un aizvedīs skatītājus šamaniskā ceļojumā pa rokenrola tumšāko un psihedēlisko pusi. Būs viss, ko vien kārojas dzirdēt, ikonisko The End ieskaitot.

20 miljoni fanu

Savukārt Kino Citadele 26. oktobrī piedāvās unikālu Led Zeppelin uznācienu - 2007. gada vienīgo apvienošanās koncertu, kuru mūziķi nospēlēja pēc veselus 27 gadus ilgušas pauzes. Jau tā milzīgā Londonas O2 arēna izrādījās pārāk neliela plašajam Led Zeppelin cienītāju pūlim - uz 18 tūkstošiem biļešu bija pieteikušies vairāk nekā 20 miljoni fanu. Koncertieraksts Led Zeppelin: Celebration Day tapa, uz skatuves beidzot kopā uzkāpjot Džonam Polam Džonsam, Džimijam Peidžam un Robertam Plāntam, kuriem pievienojās mūžībā aizgājušā bundzinieka Džona Bonama dēls Džeisons. Skanēs dziesmas, ko «dzīvajā» pēc Led Zeppelin izjukšanas neviens vairs nav dzirdējis - kompozīcijas, ko Plānts/Peidžs atteicās spēlēt arī tad, kad devās kopējās turnejās bez Led Zeppelin zīmola. Novembrī šis ieraksts arī nonāks mūzikas kolekcionāru un fanu plauktos DVD un Blu-ray formātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?