Četras idejas veselīgai septembra nogalei piedāvā restorāna Bibliotēka bārmenis Rihards Gulbis.
Rudens kokteiļi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Dzērveņu punšs Ingvera martini Karstais cidonij
Sastāvdaļas 300 ml krūzei: 150 ml dzērveņu morsa vai pašgatavota
dzērveņu
dzēriena, naža gals (ļoti maz!) sarīvēta
muskatrieksta,
1 daiviņa apelsīna, 30 ml medus, 5 g vaniļas
cukura, sauja mazos gabaliņos sagrieztu saldskābu ābolu,
kanēlis.
1. Uz lēnas uguns karsē dzērveņu dzērienu kopā ar
muskatriekstu.
2. Atsevišķā traukā ābolu gabaliņus apviļā
kanēlī.
3. Kad dzērveņu dzēriens uzkarsis līdz apmēram 70
grādiem (piešaujot pirkstu, tas vairs netur karstumu), uguni
nogriež un lej šķidrumu krūzē.
4. Ieber ābolu gabaliņus un
pievieno medu.
5. Dzērienu pasniedz ar uzduramo kociņu, lai
ābolus vieglāk apēst.
Sastāvdaļas 1 martini glāzei: 60 ml
džina, 20 ml ingvera sulas, 20 ml laima sulas, 10 ml cukura
sīrupa.
1. Šeikerā kādas 30 sekundes krata visas
sastāvdaļas.
2. Pārlej dzērienu atdzesētā martini glāzē un
pasniedz, dekorētu ar laima miziņu.
Sastāvdaļas 400 ml
tējkannai: 2 cidonijas (var ņemt gan svaigas, notīrītas un
sagrieztas, gan jau iecukurotas),
50 g dzērveņu, 40 g svaiga
ingvera saknes, 3 strēmeles svaiga apelsīna miziņas,
2 šķēles
citrona, 1 kanēļa standziņa, 2 krustnagliņas,
50 ml medus,
ūdens un nedaudz ruma (pēc vēlēšanās).
1. Cidoniju šķēlītes,
ingvera gabaliņus, dzērvenes, citrona šķēles, apelsīna mizu liek
tējkannā un ar stampiņu sastampā, līdz no maisījuma sāk atdalīties
šķidrums.
2. Tējkannu pielej ar verdošu ūdeni, pieliek
krustnagliņas, kanēļa standziņu un ļauj visam 5-7 minūtes
ievilkties.
3. Kad dzēriens nedaudz atdzisis, tam pievieno
medu.
4. Lej krūzē un pa malciņam dzer. Ja vēlas, sildošākam
efektam dzērienam var pievienot 15 ml 73% ruma vai 40 ml 50%
ruma.
Sastāvdaļas 200 ml glāzei: 100 ml burkānu sulas,
100 ml Latvijas rudens ābolu sulas, 1 selerijas kāts,
1
galda biete, 70 g ingvera.
1. Vispirms izspiež sulu no selerijas
un ingvera, tad no galda bietes un visbeidzot no burkāniem un
āboliem.
2. Visas sastāvdaļas samaisa, salej glāzē un dekorē ar
kādu maigas garšas zaļumu - zirņa vai kreses dīgstu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!