Rudens raža
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 4 olu dzeltenumus, 4 tējk. cukura, 200
g tumšās šokolādes, 100 g rupjmaizes rīvmaizes, 150 g saldā
krējuma, 4 ēd. k. kaltētu ābolu, 15 g želatīna, 2 olu baltumus, 2
tējk. pūdercukura, 2 vidējus ābolus, 150 g dzērveņu, 15 g cukura,
rudens ogas dekorēšanai
Olu dzeltenumus saberž ar cukuru,
pievieno saldo krējumu un ūdens peldē karsē, līdz sabiezē. Pievieno
izkausētu šokolādi un rupjmaizes rīvmaizi, kas sajaukta ar kanēli
un cukuru. Pieliek sasmalcinātus kaltētos ābolus. Beigās pievieno
uzbriedinātu un izkarsētu želatīnu, liek formās un atstāj
ledusskapī, lai sastingst.
Ābolus liek cepeškrāsnī un cep, līdz
mīksti, izberž caur sietu, atdzesē. Olu baltumus uzputo kopā ar
pūdercukuru līdz stingrām putām, pirms pasniegšanas iemaisa ābolu
biezenī.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 400 g ķirbja (cepta), 1 sīpolu, 2 ēd.
k. sviesta, 1 tējk. etiķa (baltvīna), sāli un piparus pēc garšas,
400 g kāļa, 1 nelielu kabaci, 2 pastinakus, 2 burkānus, 2 ķiplokus
(nelobītus), 2 sīpolus, 200 g piena, 2 olas, 150 g miltu, 0,5 l
eļļas cepšanai
Ceptam ķirbim noņem mizu, nospiež lieko
šķidrumu un sajauc ar sīpoliem, kas apcepti sviestā. Pievieno
etiķi, sāli un piparus, sastrādā virtuves kombainā un izberž caur
sietu, tad liek katliņā un uzglabā karstu līdz
pasniegšanai.
Rudens dārzeņus nomizo, sagriež vienādās daļās
(ķiplokus uz pusēm) un liek cepeškrāsnī cepties pusstundu (var
pievienot sviestu un garšvielas).
Sīpolus nomizo, sagriež
ripiņās, pienu sajauc ar olu. Uzkarsē eļļu līdz 160 grādiem, sīpolu
gredzenus mērcē olā, apviļā miltos, atkal olā un atkal miltos, liek
karstā eļļā un cep līdz gaiši brūnai nokrāsai. Ņem nost no pannas,
lieko eļļu nosusina papīra salvetē.
Uz šķīvja liek ķirbju mērci
un dārzeņus pamīšus ar ceptiem sīpolu gredzeniem, dekorē ar apceptu
ķirbi un zaļumiem.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 300 g 9% pilnpiena biezpiena, 1 tējk.
ķimeņu, 50 g sviesta, garšvielas, 2 olas dzeltenumus, 30 g kaņepju
sviesta, 4 bumbierus, 200 g dzērveņu, 30 g cukura, 8 šķēlītes
cūkgaļas bekona, 4 ēd. k. ķirbju ievārījuma ar cidonijām
Pilnpiena biezpienu liek katlā un vāra, līdz izgaro
mitrums, pievieno uz pannas apsildītas ķimenes, sviestu, garšvielas
(sāli un piparus). Liek biezpienu marlē vai caurdurī un nospiež,
lai veidojas siers. Kad siers kļuvis stingrs (atdzisis), apziež ar
kaņepju sviestu un liek cepeškrāsnī 60 grādos cepties vēl kādu
stundu, lai veidojas cieta garoziņa. Atdzesē un griež
gabaliņos.
Bumbierus nomizo, no dzērvenēm un cukura savāra
marinādi. Liek bumbierus karstā marinādē un noņem no plīts. Nav
ieteicams vārīt, jo bumbieriem ir mīksta struktūra un tie var
izjukt. Bumbierus marinādē atdzesē un uzglabā vēsā vietā.
Bekonu
cep cepeškrāsnī, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
Visas sastāvdaļas
servē uz šķīvja. Uz bumbiera liek ķirbju ievārījumu ar cidonijām,
kas labi saderēs garšā ar cepto sieru un bekonu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri