Pirmajā ēdienā būs Vistas un pupiņu zupa četriem cilvēkiem.
Nepieciešams: divi vistas stilbiņi, divi burkāni, sīpols, ķiploks, maza seleriju sakne, 300 g pupiņu, 50 g rīsu, lauru lapa, sāls, smaržīgie pipari, sauja zaļumu un 1,5 l ūdens.
Pagatavošana: katlā liek vārīt vistas kājas. Nosmeļ putas, pievieno nomizotu veselu sīpolu, nemizotu ķiploku un smaržīgos piparus. Vāra vismaz 40 minūtes, līdz gaļa atdalās no kauliem. Nokāš caur sietu buljonu un turpina vārīt uz mazas uguns. Pievieno sagrieztus burkānus un seleriju, kā arī rīsus. Vāra 20 minūtes, pievieno novārītas pupiņas un no kauliem attīrītu vistas gaļu. Pievieno sāli pēc garšas un pasniedz ar svaigi kapātiem zaļumiem. Aikāgaršo padoms: ja buljonam pievienos nemizotu ķiploku, tas sniegs vēl izteiksmīgākas garšas nianses.
Otrajā ēdienā gatavosim Ķirbju un gaļas pīrāgu sešām personām.
Nepieciešams: ķirbis (1,5 kg), ķiploks, 400 g maltās gaļas, 200 g saldētu zirnīšu Rimi, burkāns, rācenis, sīpols, sāls un pipari.
Pagatavošana: nomizo ķirbi un sagriež šķēlēs. Novāra ūdenī 15-20 minūtes, nokāš un izspiež ķirbi caur sietu, lai veidojas biezenis. Pievieno sāli, piparus un divas daivas rīvēta ķiploka. Kamēr vāra ķirbi, apcep malto gaļu ar smalki grieztiem burkāniem, sīpoliem un rāceni, piejauc zaļos zirnīšus un pievieno sāli, piparus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepešpannā liek malto gaļu ar dārzeņiem, bet virsū ķirbju biezeni. Cep 20 minūtes.
Saldajā N. Baranovskis piedāvā sagatavot Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēksu. Būs ar ko našķēties sešiem draugiem.
Nepieciešams: divi bumbieri, divi āboli, 100 g dzērveņu. Drumstalām - 50 g sviesta, divas ēdamkarotes cukura, kanēlis, 70-100 g miltu. Mīklai - četras olas, četras ēdamkarotes miltu, trīs ēdamkarotes cukura, ēdamkarote sviesta.
Pagatavošana: nomizotus ābolus un bumbierus sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm. Pagatavo drumstalas: sajauc mīkstu sviestu ar kanēli un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru biezā krēmā. Iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un formiņu nedaudz pakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liek cept 40- 45 minūtes. Tad nedaudz atdzesē un apgāž formu uz otru pusi, izņem kēksu.
Lai labi garšo!