Rudens veltes - gardi, ar knifiņu
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Baltvīnā tvaicēts cālis ar pētersīļu sakņu biezen
4 personām vajadzēs: 1 cāli (svarā ap 1 kg), 1 burkānu, 1
sīpolu, 1/4 seleriju saknes, 4 pētersīļu saknes, 75 g sviesta,
garšvielas, 150 g saldā krējuma, 1/2 pudeles (350 g)
baltvīna
Cāli atdala no kauliem, atdalīto gaļu satin ruletes
formā, pievieno nedaudz sāls un piparu. Cāļa kaulus liek katliņā un
vāra buljonu.
Uz pannas (vai katliņā) apcep dārzeņus (burkānu,
seleriju un sīpolu, līdz jūtams dārzeņu aromāts), pārlej ar
baltvīnu un nedaudz iztvaicē, tad pievieno vistas buljonu un liek
tajā tvaicēties cāļa ruleti (apmēram 20 minūtes, līdz gaļai
veidojas stingra struktūra).
Pētersīļu saknes notīra,
sagriež vienādos gabalos un liek katliņā ar sviestu un nelielu
daudzumu ūdens tvaicēties, līdz sakne kļūst mīksta. Sagatavo
biezeni.
Kad vista gatava, no iegūtā buljona sagatavo mērci
ar saldo krējumu. Uz šķīvja kārto biezeni, tad uzlej nedaudz
mērcītes un liek tvaicēto cāli.
Gaileņu sacepums ar rudens dārzeņiem un zaļumiem
4 personām vajadzēs: 4 ēd. k. miltu, 2 olas, 75 g sviesta, 150 g
piena, nedaudz sāls. Pildījumam: 400 g gaileņu, baraviku vai citu
rudens sēņu, 1 nelielu sīpolu, 1 vidēju tomātu, 1 pētersīļu
saišķīti, 200 g kabaču, 4 ēd. k. siera, 4 ēd. k. saldā krējuma, 2
olu dzeltenumus
Gailenes apcep, pievieno sīpolu un cep, līdz
tas kļūst mīksts. Tad pievieno smalki sagrieztus kabačus,
garšvielas (sāls, pipari, muskatrieksts), iejauc kubiciņos
sagrieztus tomātus un izsilda visu sagatavoto masu, iejauc saldo
krējumu un sieru, pievieno zaļumus.
No mīklas sastāvdaļām
sagatavo pankūku mīklu un izveido astoņas pankūkas. Apcep tās no
abām pusēm. Formiņā (vai karstumizturīgā traukā) liek vienu
pankūku, virsū kārto sagatavoto pildījuma masu, to apklāj ar
pankūku. Cep 10 minūtes 180 °C. Tad izņem no cepeškrāsns, apmetot
riņķī, izņem no formiņas un pasniedz siltas ar svaigiem
zaļumiem.
Rudens āboli, cepti ar augļiem un riekstiem
4 personām vajadzēs: 4 vidējus ābolus, 2 ēd. k. cukura, 1 ēd. k.
kanēļa, 2 ēd. k. sviesta.
Pildījumam: 1 tasīti (200 g) drupinātu
lazdu riekstu, 100 g rozīņu, 4 tējk. Extra virgin (pirmā spieduma)
olīveļļas, 2 ēd. k. medus, 50 g brendija (labāk Metaxa), 1 tējk.
piparmētru
Ābolus izgrebj, lai veidojas vieta, kur ievietot
pildījumu, pārkaisa ar kanēli un cukuru.
Sagatavo pildījumu -
izgrebto ābolu masu sajauc ar riekstiem, rozīnēm, medu, olīveļļu,
brendiju un piparmētru. To pilda ābolos, uzliek cepurītes un liek
cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā uz 25 minūtēm, līdz ābols izcepies.
Pasniedz siltu ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri