Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rudņevam vārti, Cauņa debitē

Veiksmīgi Eiropas līgas izslēgšanas spēļu pirmo kārtu aizvadījuši Latvijas futbolisti un to pārstāvētie klubi. Artjoms Rudņevs guva piektos vārtus Eiropas līgas septiņās spēlēs, palīdzot savai komandai Poznaņas Lech pieveikt Portugāles Braga (1:0). Aleksandrs Cauņa debitēja Maskavas CSKA rindās, kas izbraukumā pārspēja Grieķijas PAOK.

Kaut arī ziemas dēļ Eirokausos ieturēta divu mēnešu pauze, lai atbildīgākās spēles varētu aizvadīt futbolam piemērotos apstākļos, māte daba Polijā par futbolu nedomāja. Poznaņas atjaunotajā stadionā pamatīgi sniga, liedzot tehniskākajiem futbolistiem parādīt visu, ko tie spēj. Visa mača laikā abām komandām kopā bija gandrīz tikai viena reāla vārtu gūšanas iespēja. Baltkrievs Sergejs Krivecs laukuma vidusdaļā pārtvēra bumbu un ar lielisku piespēli izvirzīja Artjomu Rudņevu uz tikšanos ar Braga vārtuvīru Arturu. Rudņevs neapmulsa un savu iespēju izmantoja.

«Krivecs atdeva ļoti labu piespēli,» savu vārtu guvumu pēc spēles atcerējās Rudņevs. «Centāmies visas cīņas garumā, bet izveidojām tikai vienu bīstamu momentu. Labi, ka izdevās to realizēt.»

Atbildes spēli Lech aizvadīs 24. februārī, un komandai ir labas izredzes kvalificēties nākamajai kārtai. Derēs arī rezultatīvs zaudējums ar vienu vārtu starpību. «Ielikām labu pamatu uzvarai divu spēļu summā. Spēle bija grūta, tāpēc prieks, ka uzvarējām,» optimistiski izredzes iekļūt nākamajā kārtā vērtē Rudņevs.

Ar šo vārtu guvumu Latvijas izlases uzbrucējs tagad ir dalītā trešajā vietā turnīra rezultatīvāko futbolistu sarakstā. Tikpat ir arī Itālijas A sērijas snaiperim Edisonam Kavāni, ukrainim Artjomam Milevskim un Itālijas valstsvienības uzbrucējam Džuzepem Rosi. Artjoms gan negrasās pie sasniegtā apstāties. «Ceru, ka tādā garā arī turpināšu un spēšu palīdzēt komandai.»

Savukārt Maskavas CSKA izmantoja kvalitatīva laukuma priekšrocības un izbraukumā pieveica PAOK. Vienīgie vārti tika gūti ne bez Aleksandra Cauņas līdzdalības, kurš debitēja armijnieku rindās. Tieši Cauņa divu pretinieku ielenkumā «izskrāpēja» jau šķietami zaudētu bumbu, atspēlēja to savam partnerim, pēc kura centrējuma soda laukumā Tomašs Necids izvirzīja vadībā Maskavas klubu.

Pēc spēles Cauņa izpelnījās komandas biedra Zorana Tošiča uzslavas. «Viņš ir ļoti spējīgs spēlētājs, ātri mācās un progresē. Domāju, ka viņam ir labas perspektīvas.»

Jāteic gan, ka Cauņas debiju veicināja tiešo konkurentu savainojumi. Par spīti aktīvai spēlei, Cauņas darbībā varēja vērot pārliecības trūkumu. Arī sapratne ar partneriem vēl nav izveidojusies tik laba, bet tas ir saprotams, jo viņš komandai pievienojās pavisam nesen. Tiesa, kopējo komandas fonu viņš nebojāja, tāpēc ļoti ticama ir Cauņas dalība arī atbildes spēlē, kas notiks 22. februārī Maskavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

UEFA Eiropas līga. 1/32 fināls
1. spēles. Poznaņas Lech (Polija) - Braga (Portugāle) 1:0 (0:0; Rudņevs 72.), Maskavas CSKA (Krievija) - PAOK (Grieķija) 1:0 (1:0, Necids (29.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?