Sāc gadu viegli!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Krāsainā miežu putra
4 personām vajadzēs: 1 glāzi miežu putraimu, 1 tējk. olīveļļas,
1 lielu sīpolu, 1 papriku, 1 ābolu, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējk.
timiāna, 3/4 tējk. sāls, 1/4 tējk. citronpiparu, 15 g mandeļu
skaidiņu
Pagatavošana
1. Miežu
putraimus uzbriedina četrās glāzēs auksta ūdens un pēc tam tajā
pašā ūdenī vāra 30-35 minūtes. Pieber nedaudz sāls.
2. Kamēr
putraimi vārās, pannā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, papriku,
ābolu gabaliņus, ķiplokus un mandeļu skaidiņas. Kad dārzeņi
apcepušies, tos uz mazas uguns vēl 8-10 minūtes pasautē.
3.
Sautētajiem dārzeņiem pievieno izvārītos putraimus, nedaudz timiāna
un citronpiparu. Visu rūpīgi samaisa un pasautē divas trīs minūtes.
4. Ēd siltu.
Vistas kebabi uz kanēļa standziņas
8 personām vajadzēs: 800 g samaltas vistas filejas (apmēram 3
lielas filejas), 1/2 glāzes sakapātu pētersīļu, 1/2 tējk. paprikas
pulvera, 1/4 tējk. čili piparu, 2 ēd. k. olīveļļas, 4 sakapātas
ķiploka daiviņas, sāls, pipari pēc garšas, kanēļa
standziņas
Pagatavošana
1. Malto gaļu sajauc
ar pārējām sastāvdaļām. Liek ledusskapī uz pāris stundām, lai
ievelkas.
2. Izveido kotletes un katrai vidū iestiprina kanēļa
standziņu.
3. Var cept uz grila, pannā, krāsnī - aptuveni 10
minūtes 180 grādos.
4. Pasniedz ar mērci, ko iegūst, sajaucot
Lakto, zaļumus un ķiplokus.
Bez nosaukuma
Astoņām personām vajadzēs: 5 olu baltumus, 200 g pūdercukura,
vaniļas cukuru, 50 g lazdu riekstu, 500 g svaigā siera Philadelphia
light (12%), 2 tējk. šķīstošās kafijas, 1 glāze aveņu (vai citu
ogu)
Mīklas pagatavošana
1. Olu baltumus
iesit bļodā un saputo stingrās putās, pa ēdamkarotei pievienojot
150 gramus cukura. Labākam aromātam piekaisa arī nedaudz vaniļas
cukura. Olbaltuma masai jābūt stingrai un viendabīgai.
2. Masai
pievieno sadrupinātus vai apgrauzdētus lazdu riekstus, atstājot
vienu ēdamkaroti dekorēšanai.
3. Iegūto masu vienmērīgi izlej
cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Svarīgi mīklu
neizlīdzināt līdz pašai pannas malai, jo cepoties tā nedaudz
izplešas.
4. Masu cep 130 grādos aptuveni vienu stundu, līdz tā
kļūst zeltaina.
5. Pirms izņemšanas no plāts biskvītu
atdzesē.
Pildījuma sagatavošana
1.
Kafiju izšķīdina vienā ēdamkarotē karsta ūdens. Ja grib, var
pieliet arī nedaudz ruma esences.
2. Kafijai pievieno atlikušo
cukuru, svaigo sieru un visu rūpīgi samaisa.
Kūkas
salikšana
1. Izcepto biskvītu noņem no cepamā papīra un
apziež ar kafijas pildījumu. No malas divus centimetrus atstāj
brīvus, lai, masu rullējot, pildījums neplūstu laukā.
2. Pa
virsu pildījumam uzkaisa svaigas ogas (ziemā izmanto saldētās). Ar
biskvītu vislabāk garšos avenes un zemenes.
3. Biskvītu uzmanīgi
sarullē. Nav jābaidās, ka mīkla vietām lūst. Tā tam jābūt.
4.
Kad masa satīta ruletē, to novieto uz šķīvja ar savienojuma vietu
uz leju.
5. Dekorē ar atlikušajiem riekstiem un svaigajām
ogām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri