Saldi sāļās piparkūkas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vistas cepetis ar piparkūkām un svaigo sieru 5. A
4 personām: 4 vistas filejas (ar ādu), 1/2 citrona, sāls, pipari
pēc garšas, 1 zariņš rozmarīna; siera pildījumam - 180 g svaigā
krēmsiera, 100 g sviesta, 100 g drupinātu piparkūku, 2 lapiņas
estragona, 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari pēc garšas
1. Vistas
fileju iemarinē ar sāli, pipariem, citronu sulu un rozmarīnu, liek
uz stundu istabas temperatūrā iemarinēties.
2. Tajā laikā
gatavo siera pildījumu - krēmsieru kopā ar ķiplokiem, citronu sulu,
sviestu un garšvielām liek virtuves kombainā un kuļ, līdz veidojas
viendabīga masa.
3. Tad masā iemaisa daļu drupināto
piparkūku.
4. Masu pilda iemarinētajai vistas filejai zem ādas
un cep apmēram 20-30 min. cepeškrāsnī 180 grādos.
8. Mīklu izveltnē plāni, izspiež formas. Cep 200-
Sastāvdaļas: piparkūku garšvielai - 41 g kanēļa, 12 g
krustnagliņu, 12 g smaržīgo piparu, 4 g melno piparu, 4 g
koriandra, 12 g muskatrieksta, 8 g ingvera pulvera, 4 g anīsa;
mīklai - 600 g miltu, 400 g cukura, 100 g sviesta, 1 ola, 3 g
cepamā pulvera, 1 g sodas, 15 g piparkūku garšvielas, 100 ml
ūdens
1. Visas garšvielas sablendē vai ļoti smalki sadrupina
piestā un rūpīgi samaisa, uzglabāt var vairākus mēnešus siltā,
sausā vietā.
2. Cukuru sadala divās daļās.
3. No vienas vāra
cukura sīrupu - 175 g cukura savāra ar 100 gramiem ūdens.
4.
Atlikušo cukuru uz pannas karamelizē tumši brūnu.
5. Abas cukura
masas sajauc, pievieno garšvielas. Atdzesē līdz istabas
temperatūrai.
6. Pievieno sviestu un olu.
7. Miltus, sodu
un cepamo pulveri sajauc un iemīca mīklā pēdējos.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: pamatnei - 30 g sviesta, 140 g cukura, 3
olas, 30 ml cidoniju sulas, 30 ml mandarīnu sulas, 200 ml piena, 1
ēd. k. miltu, 2 ēd. k. saberztu piparkūku; pildījumam - 1 ābols,
100 g cukura, 60 ml ābolu sulas, 40 ml stiprā alkohola (brendijs,
konjaks, rums), 1/2 vaniļas pāksts, 1 kanēļa
standziņa
1. Putotājā liek sviestu kopā ar cukuru,
mandarīnu un cidoniju sulu, sakuļ.
2. Pievieno olu dzeltenumu un
turpina kult, pievieno miltus un saberztās piparkūkas, viegli
apmaisa un pievieno pienu, kuļ vēl apmēram 5 min.
3. Uzputo olu
baltumu (kam pievieno šķipsniņu sāls) līdz biezām, stingrām
putām.
4. Abas iegūtās masas viegli iecilā vienu otrā.
5. Kad
masa gatava, to liek ietaukotā karstumizturīgā traukā, kuru ievieto
paplātē ar nedaudz ūdens un cep 160 grādos apmēram 40 min.
6.
Cukuru, ābolu sulu un stipro alkoholu liek nelielā aukstā katlā,
pievieno garšvielas un strauji uzvāra.
7. Ābolu sagriež četrās
daļas un liek karstā iepriekš sagatavotā sīrupā un lēnām pavāra
apmēram 5-10 min.
8. Visu iepriekš pagatavoto siltu kārto uz
porciju šķīvjiem un pasniedz ar drupinātām piparkūkām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri