Salds cienasts Valentīndienā
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Iekāres apelsīna salāti ar fenheli, topinambūru un
Četrām porcijām vajadzēs: 2 sarkanos apelsīnus, 1 sīpolu
(šalotes), 1 fenheli, 1 sarkano bieti, 4 topinabūrus, 1/2 citrona
sulas, 1 bunti svaigu zaļumu, 4 ēd. k. olīveļļas, garšvielas (sāli,
piparus)
1. Izvāra, apcep vai nopērk jau gatavu sarkano bieti,
izspiež ar formiņu sirds veidus.
2. Pusi apelsīna sadala
filejās, bet fenheli un sīpolu ļoti plāni sagriež, visu sajauc ar
citrona sulu, pievieno nedaudz sāli un piparus.
3. Izspiež sulu
no otras apelsīna puses un sajauc ar olīveļļu, lai veidojas salātu
mērces garša.
4. Topinambūrus nomizo, vāra garšvielu ūdenī, līdz
tie kļūst mīksti. Atdzesē.
5. Sastāvdaļas kārto uz salātu šķīvja
un pārlej ar apelsīnu salātu mērci.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 24 tīģergarneles, 150 g
sviesta, 2 sīpolus, 1 vaniļas standziņu, 150 g baltvīna, 4 tomātus,
400 g muskatķirbja, 2 citronus, 50 g cukura, 1 granātābolu, 1 bunti
svaigu zaļumu, 1 ēd. k. baltvīna etiķa
1. Tīģergarneles
sagatavo cepšanai - vispirms tās veselas gareniski uzsēdina uz
bambusa iesmiņa un kopā ar visu čaulu apvāra ūdenī trīs minūtes.
2. Izņem no ūdens, ieliek dziļākā traukā un pievieno garšvielas
- citronu, sāli un piparus, tad ber uzkarsētā sviestā un trīs
minūtēs viegli apcep.
3. Katliņā liek sasmalcinātus sīpolus un
karsē bez taukvielām.
4. Kad jūtama sīpolu smarža, pārlej
baltvīnu un novāra 60% no vīna daudzuma, tad pievieno garšvielas
(sāli un piparus), baltvīna etiķi un pārgrieztu vaniļas standziņu,
liek virsū sviestu (istabas temperatūrā) un ļauj, lai tas izkūst
(nevāra).
5. Tad sviesta mērci izberž caur smalko sietu un
atstāj siltumā.
6. Ķirbi sagriež plānās šķēlēs, no citronu sulas
un cukura uzvāra sīrupu un ķirbi tajā apvāra (divas minūtes).
7.
No granātābola izloba sēkliņas. Tomātus noblanšē un izveido
filejas.
8. Uz pannas apsilda garneles (pirms tam izņem bambusa
mietiņus) un kopā ar tomātu filejām liek uz šķīvja.
9. Uz
karstas pannas strauji apcep ķirbi, līdz tas karamelizējas, un
pievieno garnelēm. Pāri lej vaniļas sviesta mērci, pārkaisa ar
granātābola sēkliņām un dekorē ar zaļumiem.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām šokolādes pudiņa vajadzēs: 3 olas, 140 g
sviesta, 175 g šokolādes, 30 g miltu, 15 g citronu sulas, 50 g
cukura, 300 g aveņu biezeņa, 100 g cukura, 15 g želatīna, 150 g
meža zemeņu ievārījuma
1. Pudiņa sagatavošana. Atdala olu
dzeltenumu no baltuma.
2. Šokolādi ūdens peldē izkausē un
pievieno izkausētu sviestu. Tad olu dzeltenumus kopā ar citronu
sulu saputo.
3. Uzputo arī olu baltumu, pievienojot
cukuru.
4. Šokolādes un sviesta maisījumu iemaisa olu
dzeltenumos un pievieno miltus.
5. Masā iecilā uzputotu olas
baltumu un liek formiņās, cep 180 grādos 12 minūtes.
6. Aveņu
biezeni samaisa ar cukuru un nedaudz pakarsē. Izkausē želatīnu,
sajauc ar biezeni, lej formās un liek ledusskapī, lai
sastingst.
7. Uz šķīvja liek želeju, virsū kārto šokolādes
pudiņu un meža zemeņu ievārījumu. Šo var papildināt ar vaniļas
saldējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri