Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sapņo dāvināt prieku

Kad Orlovu ģimene sanāk kopā, šķiet, ka mazajā istabiņā atspīd saule - tik daudz blondu galviņu vienkopus. «Cik tad jūs te esat?» - «Nav jau daudz, varētu būt vēl vairāk,» smejas tētis. Trīs māsas Alīna, Dana un Lilija, brālītis Iļja pa vidu, Alīnai jau rokās mazais Miša, nākamā paaudze. Kuplā ģimene dzīvo Rēzeknes novada Lūznavas pagasta Pušbaros, kopīgi muzicē, ar koncertiem uzstājas skolās, bērnunamos, pansionātos.

Šogad viņiem bija dubultprieks - četrpadsmitgadīgais Iļja pēc daudzām operācijām jau mēģina nostāties uz savām kājām un spert pirmos soļus. Piepildījies arī vēl viens Iļjas sapnis - _Lattelecom_ rīkotajā akcijā _Pieslēdzies, Latvija!_ viņš saņēmis portatīvo datoru. Iļjas ģimenē nekad netiek lietots vārds «invalīds». «Tas nav nevarīgs, ratiņkrēslam piesaistīts zēns, bet gan viens no stiprākajiem cilvēkiem pasaulē,» par Iļju saka viņa skolasbiedrene Ksenija Rževska.

Paši nebūtu nopirkuši

«Pirmām kārtām šajā datorā ir Word, lai var tekstus izdrukāt, un vēl citas oficiālās programmas, kas man ir ļoti vajadzīgas. Man ļoti patīk strādāt, tāpēc es biju tik priecīgs, kad saņēmu šo dāvanu. Vēl es gribu iemācīties, kā ierakstīt video. Tētis mani māca,» Iļja smaidot demonstrē mums savu datoru, kā pupas bērdams sarežģītus datorprogrammu nosaukumus. «Dēls jau sen man klusītēm teica, ka ļoti vēlas portatīvo datoru, kuru varētu paņemt visur līdzi, jo mums bija tikai tāds vecs dators. Neko viņam nevarēju solīt, jo portatīvie datori ir dārgi, mēs to vēl ilgi nebūtu nopirkuši. Atbraucam no slimnīcas pēc kārtējās operācijas, mani pasauc pie sevis Maltas 2.vidusskolas direktore Vinera Dimpere un stāsta par Lattelecom akciju, kurā viņi ļoti gribot uzrakstīt par Iļju. Nu tāda sakritība! Ilgi gaidījām rezultātus, bet, kad tas notika, nezinājām, kā nopriecāties,» stāsta Iļjas mamma Olga. Kad Iļja saņēmis datoru, viņam līdzi priecājusies visa klase. Tagad Iļja ar datora palīdzību veido vāciņus diskiem, kuros ierakstītas Orlovu ģimenes ansambļa dziedātās dziesmas, kurās tiek slavēts Dievs. Diski netiek pārdoti, bet dāvināti gan draugiem un skolasbiedriem, gan koncertu klausītājiem. Visi Orlovu bērni mācās Maltas bērnu mūzikas skolā. Iļja stāsta, ka sapņo tālāk studēt mūziku, noslīpēt dziedātāja talantu, lai ar to citiem dāvinātu prieku.

Ārsti neticēja

Raugoties uz gaišo, smaidīgo puisēnu ar gudrajām acīm un eņģelisko balsi, grūti noticēt, ka mediķi zēnam jau bija noteikuši debilitātes diagnozi.

Neveiksmīgas asins pārliešanas rezultātā neilgi pēc piedzimšanas bērna asinīs radās trombi, kas aizkavēja augšanu un fizisko attīstību, piesaistot ratiņkrēslam. Tomēr Iļja ātrāk sāka dziedāt nekā runāt, labi mācās, turklāt parastajā skolā. Pateicoties apbrīnojamai uzņēmībai, vecāku un Republikāniskās bērnu slimnīcas ārstu pūlēm, pēc pēdējās operācijas, kas notikusi 10.maijā, Iļja jau sāk nostāties kājās un spert soļus.

Arī uz slimnīcu Iļja ņēmis līdzi savu datoru. Viņš nožēlo vienīgi to, ka vēl joprojām nav interneta pieslēguma, lai varētu sarakstīties ar draugiem, kuru pēc koncertiem un festivāliem esot ļoti daudz. Vienīgā iespēja, kā šo pieslēgumu ierīkot, ir iegādāties satelīta antenu, kas maksā 200 latu, taču tas daudzbērnu ģimenei, kurā vienīgais pelnītājs ir tētis, pagaidām nav pa kabatai. Tomēr Orlovi neskumst, jo zina, ka sapņi nereti piepildās visapbrīnojamākajā veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?