Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sastāva sijāšana uz krievu fona

Svārstīgajiem izlases kandidātiem nedēļas nogalē būs jāgrauž ledus. Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans Dienai apliecināja, ka par 80 procentiem olimpiskais sastāvs ir zināms. Turpinās cīņa par trijām vai četrām brīvajām pozīcijām. Latvijas izlase piektdien un sestdien pulksten 19.30 aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Krievijas otro izlasi.

«Tādi spēlētāji kā Mārtiņš (Karsums) vai Miķelis (Rēdlihs) mums vairs nav īpaši jāpārbauda - viņi būs olimpiskajā sastāvā. Tomēr ir virkne spēlētāju, kā Armands (Bērziņš), Pavlovs, Kuba (Koba Jass), Štāls un vēl daži, kuri jau ir izdarījuši labu darbu pagātnē, taču viņiem sevi vēlreiz jāapliecina. Uzbrukumā brīva ir 12., 13. un 14. uzbrucēja vieta, aizsardzībā mums jāizšķiras par astoto braucēju uz Sočiem,» brīvās vakances uzskaitīja Nolans.

Jautāts, cik svarīgas būs divas spēles ar Krieviju, jo līdz sastāva nosaukšanai pēc tam vēl būs tikai divas spēles decembrī izbraukumā ar Vāciju, Teds norādīja, ka, gatavojoties olimpiskajām spēlēm, katra spēle ir svarīga. Nosaucot galvenos atlases kritērijus iekļūšanai olimpiskajā komandā, Nolans atkārtoja jau iepriekš teikto: «Vispirms es gribu redzēt, lai spēlētāji psiholoģiski būtu spēcīgi, lai viņi ar savu attieksmi parādītu, ka patiešām vēlas būt šajā komandā. Nevar būt nekādas atrunāšanās, ka kaut kas nav... nevar būt vājums uz laukuma un krituma brīži.»

Treneru iecere ir abās spēlēs vārtu sargāšanu uzticēt Edgaram Masaļskim. Pirmajai spēlei treneri izveidojuši šādas maiņas: Oskars Bārtulis - Artūrs Kulda, Miķelis Rēdlihs - Miks Indrašis - Mārtiņš Karsums, Jēkabs Rēdlihs - Krišjānis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš - Armands Bērziņš - Kaspars Saulietis, Kristaps Sotnieks - Guntis Galviņš, Ronalds Ķēniņš - Juris Štāls - Koba Jass, Gints Meija - Vitālijs Pavlovs - Roberts Jekimovs. Spēles dienā treneri izlems, kuru vēl vienu aizsargu (Māris Jass, Agris Saviels vai Jānis Andersons) un uzbrucēju (Mārtiņš Cipulis vai Raimonds Vilkoits) pieteiks piektdienas spēlei. Nolans lika noprast, ka sestdien varētu nespēlēt Bārtulis un Kulda.

Novembra pārtraukums kalpo ne tikai sadarbības slīpēšanai uz ledus un raksturu pārbaudīšanai, bet arī izglītojošajam darbam un komandas gara stiprināšanai. Piektdien spēlētāji Arēnā Rīga ieradās jau divas ar pusi stundas pirms ledus nodarbības, lai noklausītos lekciju par sportistiem nepieciešamajiem uztura līdzekļiem. Bijušas jau arī kopīgas vakariņas.

Krievijas izlasei varētu piekabināt birku U-26 izlase, jo nevienam nav vairāk par 25 gadiem. Tomēr arī šajā sastāvā, no kura, visticamāk, neviens nespēlēs olimpiādē Sočos, ir spēlētāji, kuriem der pievērst uzmanību. Piemēram, uzbrucējam Ņikitam Filatovam, kurš ir viens no Ufas Salavat Julajev uzbrukuma līderiem. Vienu ripu oktobrī viņš iemeta arī Rīgas Dinamo vārtos, kad Salavat Julajev uzvarēja ar 5:2. Labu spēli Rīgā Mitišču Atlant sastāvā aizvadīja vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, jo rīdzinieki uzvarēja tikai «bullīšos» ar 2:1. Katrā ziņā Latvijas izlase būs favorīts, tomēr viegla pastaiga nav gaidāma. Nolans atgādināja, ka Krievijai, līdzīgi kā Kanādai, Zviedrijai, Somijai un ASV, nesagādā problēmas nokomplektēt trīs vai četras spēcīgas komandas.

Sergeja Žoltoka kausa izcīņā pirmajā spēļu dienā Latvijas U-20 izlase, spēlējot faktiski ar otro sastāvu, tikai pagarinājumā ar 0:1 zaudēja Dānijas vienaudžiem. Vārtsargs Ivars Punnenovs aizvadīja labu spēli. Otrā mačā: Baltkrievijas U-20 - Austrijas U-20 4:0. Piektdien pulksten 15.40 Latvijas junioriem spēle ar Baltkrieviju, sestdien plkst. 15.40 - ar Austriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?