Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Saulkrasti Jazz jau uz deviņpadsmitā viļņa

Inese Lūsiņa

Starptautiskais džeza festivāls Saulkrasti Jazz 2016, kas kā ik vasaru iemājojis atpūtas kompleksā Minhauzena Unda, šonedēļ no 18. jūlija līdz 23. jūlijam piedāvā gan koncertus dažādām gaumēm, gan radošo nometni, kuras dalībniekiem tiek dota iespēja mācīties un iedvesmoties pie īstiem džeza meistariem. Festivāla koncerti uz brīvdabas skatuves Minhauzena Undā katru vakaru sāksies plkst. 19.00 un būs muzikāli ļoti dāsni, jo katrā koncertā uzstāsies trīs grupas. Ko iemācījušies meistarklašu dalībnieki, turpat varēs raudzīt 23. jūlijā plkst. 12.00. Ieskatu festivāla gaisotnē sniegs arī bezmaksas koncerti, kas katru dienu plkst. 15.00 būs dzirdami Saules laukumā pašā Saulkrastu centrā.

Šovasar festivālā, kas notiek jau 19. gadu, piedalīsies 25 mūziķu sastāvi, pārstāvot Spāniju, Itāliju, Vāciju, ASV, Ungāriju, Lielbritāniju, Latviju un citas valstis. Festivāla ilggadējais mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis priecājas, ka aizvien vairāk festivāla apritē sāk parādīties pašmāju mūziķi, kuri apguvuši zināšanas «lielās un gudrās skolās», bet savulaik pirmos soļus džezā spēruši Saulkrasti Jazz festivāla nometnēs. Viņu vidū ir ģitārista Riharda Kolmaņa grupa Coolmans Report, kuras visi četri dalībnieki studē prestižajā Bērklija Mūzikas koledžā ASV, un Briselē studējošais bundzinieks Mareks Logins, kurš festivālā uzstāsies trio Sinkope sastāvā. Festivālā uzstāsies arī vokālā grupa Framest, Pieneņu vīns, Modal Jazz Quintet un citas Latvijas grupas. «Muzikālais ceļojums sākās Saulkrastos. Tā iedvesma, kas tiek gūta šīs nedēļas laikā, nav vārdiem aprakstāma. Pie meistarklašu vadītājiem var smelties zināšanas, bet sastaptie mūziķi var izmainīt teju visu tavu dzīvi,» stāsta Coolmans Report basģitāriste Sintija Grigorjeva, kura uzstāsies gan Coolmans Report, gan Lady Jazz trio sastāvā.

Festivāla īpašais viesis ir jaunā ungāru mūzikas zvaigzne Gabors Dornjei. Viņu šobrīd var uzskatīt par vienu no veiksmīgākajiem jaunajiem bundziniekiem pasaulē, un viņa grupas pirmais albums CD un DVD formātā tika izpārdots rekordātrumā. Pirmo grupu Gabors izveidoja pirms 15 gadiem, un, lai gan tās sastāvs ir mainījies, sekstets joprojām uzstājas visā pasaulē. Mākslinieki uzstājušies Ronnie Scott Jazz Club un 606 Club, piedalījušies festivālos, tostarp arī Glāstonberijas festivālā, nesen izdots jauns albums Drums, music and Friends. «Seksteta izpildījumā galvenokārt dominē mūsdienu džeza un fusion mūzika, kas savijas ar spēcīgiem latīņamerikāņu un pasaules mūzikas elementiem,» Tālis Gžibovskis aicina nepalaist garām viesu uzstāšanos festivāla noslēguma koncertā 23. jūlijā plkst. 19.00. Baltijas turnejas laikā Saulkrastos un uz Origo vasaras skatuves Rīgā (21. jūlijā) muzicēs orķestris Synthesis no ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?