Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

«Sausā» izkaļ Soču zeltu

Divas «sausās» spēles pēc kārtas - Soču olimpisko spēļu pusfināla un fināla mačos - Kanādas hokeja izlases vārtsarga Kerija Praisa izpildījumā kaldināja viņa valstsvienības triumfu hokeja turnīrā. Pusfinālā kanādieši ar 1:0 pieveica amerikāņus, bet svētdien cīņā par zeltu «kļavas lapas» ar 3:0 uzvarēja Zviedriju.

Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš ceturtdaļfināla pirmajā periodā bija pēdējais hokejists Sočos, kurš lika ķeksēt Praisam ripu ārā no saviem vārtiem. Pēc tam Kanādas cietoksnis netika ieņemts - ne ar amerikāņu daudzajiem metieniem (31), ne ar zviedru viltīgajiem mēģinājumiem (24) sarūgtināt kanādiešus. Taču divreiz finālā ziemeļamerikāņus glāba arī vārtu konstrukcija.

Šī ir pirmā reize kopš 1988. gada, kad kāda komanda izcīna otro olimpisko zeltu pēc kārtas, un pirmā kopš 1984. gada Sarajevas spēlēm, kad komanda visa turnīra gaitā necieš nevienu pašu zaudējumu - tik pārliecinošs bijis par sapņu komandu dēvētās Kanādas izlases sniegums uz Soču ledus un maksimāli plašajiem laukumiem. Visā turnīra gaitā sešos mačos kanādieši ielaida tikai trīs vārtus, bet visas fanu sūdzības par zemo rezultativitāti bijušas liekas. Brīdī, kad to visvairāk vajadzēja, tas ir, finālā, pirmās ripas turnīrā guva veseli trīs Kanādas spēlētāji, kuri līdz tam tika kritizēti par spēlēšanu zem savu spēju robežām. Džonatans Tēvzs, Kriss Kunics un komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs svētdien guva savus pirmos vārtus Sočos.

Fakts, ka čempionu rezultatīvākais uzbrucējs Patriks Marlo sešās spēlēs sakrājis tikai četrus rezultativitātes punktus par piespēlēm, liecina, cik daudzpusīga un spēkos vienmērīga bijusi Kanādas komanda. Mazliet pārsteidz, ka visvairāk rezultativitātes punktu Kanādas izlasē bija aizsargiem Šī Vēberam (6 punkti, 3 vārti) un Drū Dotijam (6 punkti, 4 vārti), taču to var skaidrot ar Kanādas iespaidīgo dominanci laukumā, kuras dēļ aizsargiem bija vairāk brīva ledus. Arī uzbrucēju samērā zemā rezultativitāte liecina par to, cik sarežģīti bija triumfēt turnīrā, kurā piedalījās visi labākie planētas hokejisti. Vērojot finālmaču, kurā uz ledus ripas ceļā metas NHL pamatturnīra mačos sargātais Krosbijs, neviļus galvā iezogas doma, ka diezin vai viņš tāpat rīkotos arī NHL mačā.

Čempionu «mūris» Praiss pēc triumfa uzsvēra, ka komandas uzdevums bijis turēt ripu pēc iespējas tālāk no savas aizsardzības zonas un ka tas bijis sekmīgās aizsardzības pamatā. Savukārt aizsargs Drū Dotijs pēc spēles Krievijas televīzijas NTV+ žurnālistiem sacījis, ka visgrūtākais mačs Sočos Kanādai bijis ceturtdaļfinālā pret Latviju.

Sestdien mačā par bronzu psiholoģiski sagrautie amerikāņi netika galā ar ātrajiem somiem - 0:5. Turklāt par mača spožāko zvaigzni kļuva veterāns Tēmu Selenne - 43 gadus vecais Anaheimas Ducks uzbrucējs pēdējā spēlē guva divus vārtus un jau pēc fināla tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju. Turnīra simboliskajā izlasē iekļauts arī somu uzbrucējs Mikaels Granlunns, rezultatīvākais amerikānis Fils Kesels, aizsargi Ēriks Karlsons (Zviedrija) un Drū Dotijs (Kanāda), kā arī vicečempionu vārtsargs Henriks Lundkvists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ASv 0
Zviedrija 0
somija 5

Spēle par bronzu
Vārti: 0:1 Selenne (Granlunns, Korpikoski), 21:27, 0:2 J. Jokinens (Lehterē, Kontiola), 21:38, 0:3 Hītanens (T. Rūtu, Lepistē), 46:10, 0:4 Selenne (Granlunns, Korpikoski, vair.) 49:06, 0:5 Māta (Lehterē, J. Jokinens, vair.) 53:09
Metieni: 27:29
Soda minūtes: 12:4

ASv 0
Zviedrija 0
somija 5

Spēle par zeltu
Vārti: 0:1 Tēvzs (Kārters, Vēbers), 12:55, 0:2 Krosbijs 35:43, 0:3 Kunics, 49:04
Metieni: 24:36
Soda minūtes: 6:4

Soču olimpiskās spēles

1. Kanāda
2. Zviedrija
3. Somija
4. ASV
5. Krievija
6. Čehija
7. Slovēnija
8. Latvija
9. Šveice
10. Austrija
11. Slovākija
12. Norvēģija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?