Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sekotāji putekļos

Dominēja savā trasē. Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmā rallijā Liepāja pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieku galvenā cerība Ralfs Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu. Uzvarot 11 no 13 ātrumposmiem Kuldīgas un Liepājas apkaimē, Sirmača/Šimina ekipāža izcīnīja trešo uzvaru ERČ posmos šosezon. Nevienam citam nav pat divu uzvaru, tomēr par ERČ čempionu Liepājā priekšlaikus tika kronēts polis Kajetans Kajetanovičs, kura ekipāža Latvijas posma kopvērtējumā ieņēma 4. vietu, Sirmacim summā zaudējot divas minūtes un 25,7 sekundes.

«Viss norit pēc plāna. Mājas sienas noteikti palīdz, bet jau pašā sezonas sākumā bija noskaņojums, ka Rally Liepāja ir tās sacensības, kurās jāizliek sevi visu un jāizcīna uzvara. Rītdienas galvenais uzdevums būs palielināt uzkrāto pārsvaru un kāpt uz rallija goda pjedestāla augstākā pakāpiena!» pēc sacensību pirmās dienas sestdien sacīja Sirmacis. Viņš sestdien uzrādīja labākos laikus piecos ātrumposmos, ko gan sekmēja arī viņa galvenos konkurentus krievu Alekseju Lukjaņuku un Kajetanoviču piemeklējušās problēmas.

Sirmača plāns noturēties virsotnē īstenojās. Svētdien mājinieku atbalstītā Škoda Fabia R5 bija ātrākā visos sešos ātrumposmos, dāvājot Sirmacim gandarījumu par iespaidīgo pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Vienīgie divi ātrumposmi, kuros Latvijas vadošā ekipāža neizcīnīja panākumus, bija divi pilsētas ātrumposmi sestdienas vakarā. Jaunuzceltās koncertzāles Liepājas dzintars pakājē divreiz par 0,1 sekundi ātrāka par poli Kajetanoviču bija krieva Lukjaņuka ekipāža.

Raugoties visas sezonas kontekstā, var droši apgalvot, ka Sirmacim izdevies sasniegt pirms sezonas izvirzīto mērķi iekrist pasaules rallija čempionāta (WRC) pārstāvju acīs. Cerības par čempiona titulu gan ir gaisušas, taču tas lielā mērā tāpēc, ka Sirmacis finansiālu apsvērumu dēļ nepiedalījās visos ERČ posmos. Izlaidis sezonas pirmos divus posmus Spānijā un Lielbritānijā, Sirmacis izcīnīja uzvaru Grieķijā. Pēc tam sekoja tehniskas ķibeles Portugālē, Beļģijas posma izlaišana un panākums Igaunijā. Polijā Sirmacis nestartēja līdzekļu trūkuma dēļ, un tās ir arī vienīgās sacensības šosezon, kurās ERČ čempions Kajetanovičs uzvarējis. Iepriekšējā posmā Čehijā neveicās visiem kopvērtējuma līderiem. Sirmacis izstājās avārijas dēļ, bet priekšā esošie Lukjaņuks un Kajetanovičs nopelnīja vien pa sešiem punktiem.

Svētdienas vakarā sezonas kopvērtējuma rezultāti vēl nebija apkopoti, taču ir skaidrs, ka Sirmacim vēl būs jācīnās par otro vietu jeb vicečempiona godu ar Lukjaņuku. Šogad atlicis vēl tikai viens posms Kiprā. Pagaidām gan vēl nav skaidrības, vai Sirmacis tajā startēs, jo tam iepriekš paredzētie līdzekļi tika novirzīti dalībai Čehijas rallijā, savukārt Latvijas autorallija atbalstītāju ziedojumi pirms rallija Liepāja vēl nebija pietiekami.

Sirmacis uzvarēja arī Latvijas čempionāta sestajā un septītajā posmā, kas rallijā Liepāja norisinājās paralēli ERČ posmam, uzvarot konkurencē ar talantīgo somu Kalli Rovanperu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Autosports

ERČ posms, rallijs Liepāja
1. Sirmacis/Šimins 1.43:11,2
2. Lukjaņuks/Kapustkins +1:04,3
3. Plangi/Sarapū +1:48,3
4. Kajetanovičs/Barans +2:25,7
5. Kisiels/Ronis +5:03,7
6. M. Neikšāns/Jese +5:54,1

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?