Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Septiņniekā daudz jaunu seju

Sešu mēnešu garumā izstiepts neritmisks pamatturnīrs ar simboliskām intrigām un, jācer, spraigs izslēgšanas turnīrs pavasarī - tāda solās būt Latvijas Basketbola līgas (LBL) 19.sezona. Trešdien plkst.19.30 to ievadīs čempionvienības BK Ventspils viesošanās Olimpiskajā centrā pie VEF Rīgas, kas pretendē uz galvaspilsētas galvenās komandas statusu.

No pērn spēlējušajām deviņām komandām ierindā palikušas septiņas. Pazudis ASK vārds. Gulbeniešu finansiālajām un sportiskajām iespējām tagad atbilst spēlēšana LBL otrajā grupā, bet ASK Rīga reanimācijas plāns sabruka, tiklīdz komandai tika atteikta vieta Baltijas līgas elitē. Vēl lielāki robi ir spēlētāju sarakstos. Teju divi desmiti labu Latvijas basketbolistu vēl nav atraduši darbavietas jaunajai sezonai. Iespējams, daļa no viņiem parādīsies LBL - ja saskaņos savas finansiālās vēlmes ar klubu iespējām.

BK Ventspils (treneris Agris Galvanovskis). Čempioni grib nosargāt titulu, un tas ir pa spēkam gan klubam (finansiāli stabils veidojums), gan komandai (labs sastāvs ar izaugsmes perspektīvām). Tiesa, cīņa vienlaikus trijās frontēs - arī BBL elitē un Eiropas kausa izcīņā - prasīs daudz spēka, tāpēc sezonas laikā no kritumiem neizvairīties. Pavasarī gan no Jāņa Strēlnieka, Mareka Jureviča, Daira Bertāna, Ronalda Zaķa un viņu partneriem tiks gaidīts nobriedis basketbols.

Barons (Edgars Teteris). Klubs atgriezies piecus gadus senā pagātnē. Pilnīgi izjucis vairākus gadus veidotais komandas kodols, zaudēta vieta BBL virslīgā, bet sastāva veidošanas stils liek domāt, ka kluba vadītāji vēlas tikt pie mersedesa par žiguļa cenu. Pagaidām izdevies dabūt tikai pāris riteņu - pieteikumā līdzās Uvim Helmanim ir Edijs Šlesers, Klāvs Bedrītis un Rīdzenes audzēkņi -, bet sezona vēl gara. Nespēlēšana starptautiskajos mačos Baronam ļauj atgriezties jaunībā, kad līdzekļu taupības nolūkos kaujiniecisks sastāvs tika nokomplektēts tikai pavasarī (spēlētājus drīkst pieteikt līdz 28.februārim, vienu - līdz 12.martam).

VEF Rīga (Valdis Valters). Līdzdalība Eiropas kausa izcīņā un VTB Vienotajā līgā nodrošinās vismaz 12 augsta līmeņa spēļu, tāpēc LBL būs saudzējošs režīms. Kluba mērķos ierakstīta cīņa par valsts čempionu titulu. Sastāvs šķiet atbilstošs - Gatis Jahovičs, Ingus Bankevics, Jurijs Aleksejevs, Andrejs Šeļakovs, kā arī četri labi ārzemnieki (limits jau iztērēts!). Tik vēl tāds «nieks» - treneru kolektīvam jāizveido laba komanda.

Valmiera (Gatis Melderis). Komanda ar tādiem Latvijas līmenī atzītiem snaiperiem kā Reinis Strupovičs, Sandis Amoliņš, Juris Andžejevskis un diviem ārzemniekiem ierindā BBL pirmajās divās spēlēs kopā guvusi tikai 100 punktu… Jāslīpē kopdarbība un jāpapildina sastāvs.

Liepājas lauvas (Armands Misus). Iecelšana BBL elitē stimulējusi sapulcēt sastāvu, kas uz papīra izskatās ne vājāks kā pērn (Jevgeņijam Kosuškinam, Renāram Zeltiņam, Klāvam Ansonam, Vairim Pusaudzim klāt nākuši Mārtiņš Kravčenko, Juris Patmalnieks, lietuviešu uzbrucējs). Laiks rādīs, vai laukumā vīriem pietiks ambīciju un komandas ķīmijas, lai iejauktos cīņā par medaļām.

Jelgavas Zemgale (Varis Krūmiņš). Pieredzējušais saspēles vadītājs Ilmārs Bergmanis, kolorītais centrs Jānis Bambis un Jelgavas basketbola jaunie un pajaunie audzēkņi. Savā laukumā veiksmes dienā var būt bīstami ikvienam.

Ķeizarmežs (Raivo Otersons). Iepriekšējie līderi pārcēlušies uz stiprākiem klubiem, bet vietā nākuši nākamie «jaunie un talantīgie». Pazīstamākie vārdi - Aleksandrs Meļņiks un Dāvis Bertāns (Daira jaunākais brālis). Sezona būs vērtīga neatkarīgi no uzvaru skaita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

LBL 19.čempionāts

1.posms (7 komandas)

BK Ventspils un VEF Rīga aizvadīs pa divām spēlēm ar katru pretinieku (katrai pa 12 spēlēm)

Barons, Valmiera, Liepājas lauvas, Jelgavas Zemgale un Ķeizarmežs aizvadīs pa sešām spēlēm savā starpā un pa divām spēlēm ar BK Ventspils un VEF Rīgu (katrai komandai pa 28 spēlēm).

Turnīra tabulā komandas sarindos pēc izcīnīto uzvaru procenta

2.posms (6 komandas)

Ceturtdaļfinālā 3.-6., 4.-5.vietas ieguvēji cīnīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pusfināla sērijas līdz trim, finālsērija līdz četrām uzvarām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?