Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sesks ierodas pie Urbanoviča pēc atbalsta

Saskaņas centra mērķis ir nokļūt Liepājā valdošajā koalīcijā, un šai iespējai partija ir ļoti tuvu. Tikai sadarbībā ar Saskaņas centru Liepājas domes priekšsēdētāja amatu ir izredzes saglabāt ilggadējam pašvaldības vadītājam Uldim Seskam. Viņš trešdien Saeimā tikās ar vienu no Saskaņas centra (SC) līderiem Jāni Urbanoviču, klātesot liepājniekam Saeimas deputātam Valērijam Agešinam (SC) un ZZS frakcijas vadītājam Augustam Brigmanim.

Liepājas mēra U. Seska vadītā Liepājas partija domē ieguvusi septiņas vietas, Jāņa Vilnīša pārstāvētajai Reformu partijai ir pieci mandāti, Saskaņas centram - trīs deputāti. Tieši viņi var noteikt, kurš turpmāk vadīs Liepāju. J. Vilnītis Dienai vēlreiz atkārtoja, ka ar Liepājas partiju ir iespējams sadarboties tikai tad, ja tā izvirza citu mēra kandidātu. «Liepājā ir nepieciešamas pārmaiņas, bet tās nevar īstenot cilvēks, kurš domi vadījis 16 gadu,» sacīja J. Vilnītis, kurš uzsvēra - tas ir nosacījums, nevis ultimāts. Viņš pats arī būtu gatavs pretendēt uz domes priekšsēdētāja amatu, kā pamatojumu minot apņemšanos veikt pārmaiņas, kas «orientētas uz cilvēku», kā arī to, ka viņam ir vairāk plusiņu un mazāk svītrojumu nekā U. Seskam.

U. Sesks pēc tikšanās ar SC līderi apgalvoja, ka vairāk esot runājuši par Liepājas metalurgu. «Es esmu partijas priekšsēdētājs, un Jānis Urbanovičs ir priekšsēdētājs, tāpēc, esot Saeimā, izmantoju iespēju tikties,» skaidroja U. Sesks. Arī J. Urbanovičs šai sarunai vēlējās piešķirt nejaušības raksturu - viņš redzējis, ka SC frakcijas telpās ienāk Liepājas mērs, un «tad es viņu pārtvēru, aicinot iekšā». Neko prasījis U. Sesks neesot, un nebūtu jau arī nozīmes, jo J. Urbanovičs neietekmējot vietējo deputātu lēmumus. No sarunas ar V. Agešinu radās iespaids, ka vismaz no SC pozīcijām gluži veltas tikšanās ar U. Sesku nav bijušas. SC jau ir izdevies saņemt vairākus apsolījumus, piemēram - ja U. Sesks ar SC atbalstu kļūs par mēru, tad solījis atjaunot mūzikas festivālus Liepājas dzintars un Mēs - Liepājai!. Tāpat ir teikts, ka nelikvidēs un neapvienos nevienu Liepājas skolu, kā arī nodrošinās bezmaksas valsts valodas kursus strādājošajiem līdzīgi kā Rīgā. U. Sesks skaidroja, ka, tāpat kā ar Reformu partiju, tā arī ar SC ir notikusi programmu salīdzināšana, fiksējot kopīgo un atšķirīgo.

Ceturtdien vakarā paredzēta Reformu partijas un SC tikšanās. J. Vilnītis uzticas SC vietējiem līderiem V. Agešinam un Jurijam Hadarovičam, tāpēc nedosies pie J. Urbanoviča. Liepājas politikas pārzinātāji pieļauj, ka SC var izšķirties par labu U. Seskam, jo viņš pārstāvot prognozējamāku politiku, kā arī ir vairāk pieredzējis. Saeimā SC sadarbojas ar ZZS, ar kuru U. Seskam ir līgums. Kopā ar Liepājas partiju SC būtu 10 balsu, bet ar Reformu partiju - tikai astoņas. Taču arī J. Vilnītis varētu piekrist SC nosacījumiem plašā spektrā, lai Liepājas papīra valdes priekšsēdētāja amatu nomainītu ar mēra krēslu. Vēl nav izslēgta trešā iespēja, ka Liepājas partija un Reformu partija strādā kopā, jo tās ir konstatējušas programmatiskās līdzības un abām jau ir sadarbības pieredze, bet šajā koalīcijā uz miera dzīvi U. Sesks, visticamāk, nevar cerēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāltirgus muzejs

Domājot par Rīgas Centrāltirgus attīstību nākotnē, ir piedāvājums līdzšinējo Gaļas paviljonu atvēlēt Laikmetīgās mākslas muzejam. Zemgus Zaharāna zīmējums








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?