Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Skatītāji aicināti nokļūt mūziķiem zem ādas

«Mūs vienmēr ir interesējušas brīnumainības - kaut kas, kas ir ārpus ierastā,» saka grupas Instrumenti dalībnieks Shipsi, kurš kopā ar Reynsi šodien, 21. novembrī, klubā Palladium Rīga sāks sava albuma Procrastination sešu koncertu sēriju, kas turpināsies 22., 23., 28., 29. un 30. novembrī. «Sauksim to par koncertturneju,» teic mūziķis. «Nemainot vietu,» viņa sakāmo pārtver Reynsi.

Iepriekš Instrumentu dalībnieki kopā ar saviem palīgiem brīnumus būra digitālajā pasaulē, bet tagad viņi tos meklējuši realitātē, kas esot daudz aizraujošāk. «Tas ir kā ķīmijas stundā - redzēt, ka tu salej kopā divas vielas, un tavu acu priekšā kaut kas notiek,» salīdzina Reynsi. Par koncerta «scenogrāfiskajām finesēm» atbild Lāsma Lagzdiņa un Kristaps Epners. Par to, kas mūziķiem mugurā, - modes mākslinieku duets Mareunrol's. «Visu procesu vada rudais ģēnijs Uģis Olte,» piebilst Shipsi.

Režisors Uģis Olte ir veidojis Instrumentu jaunākā albuma pirmā singla Don't Hold Onto Me videoklipu, no kura esot izaugušas kājas koncertu skatuves noformējumam, - tas ir stāsts par to, kas mūziķim iekšā - par viņa tumšo un gaišo pusi. «Vizuāli mēs centīsimies ļaut skatītājiem nokļūt viņiem zem ādas,» paskaidro Uģis Olte. «Skatuve būs kā organisma iekšiene, kuru mēs saucam par dvēseles dzemdi.» Režisors atklāj, ka šovā tiks izmantotas dažādas optiskās ilūzijas, dažas lietas būs aizklātas, dažas - atsegtas, dažas lietas dubultosies, dažas trīskāršosies, bet kopumā skatuve būšot diezgan tīra. «Mēs izvēlējāmies aizvākt prom visus kaitēkļus, kas acij traucētu skatīties uz mūziķiem,» stāsta Uģis Olte.

Uz skatuves būs gan tumsa, gan spožas gaismas. «Tas būs vizuāli kontrastains pasākums,» norāda režisors. Grupa Instrumenti īpaši augstu vērtē iespēju strādāt kopā ar «gaismu burvi» Aināru Pastaru. «Mēs visu mūžu šo cilvēku esam meklējuši un ļoti laimīgi viņu atraduši,» piebilst Shipsi. Pie «skaņu gobelēna stellēm» jeb skaņu pults koncertos sēdēs Gatis Zaķis, kurš albumā Procrastination kļuvis par trešo grupas dalībnieku un dziesmu līdzautoru. Iepriekš viņš ar Instrumentiem strādājis kā līdzproducents, skaņu režisors un inženieris. Koncertos līdzās Shipsi un Reynsi piedalīsies vēl septiņi mūziķi - divi perkusionisti, basģitārists, divi pūtēji un divas fona vokālistes.

Pirmajos trijos koncertos pirms Instrumentiem uz skatuves kāps Emīla un Edgara Kauperu grupa Carnival Youth. Trīs pārējos koncertus iesildīs Rick Feds Society. «Katrs koncerts būs nedaudz citādāks,» ieintriģē Shipsi. Pēc Rīgas koncertiem Instrumentiem ir vēlme šo programmu parādīt vēl citās Latvijas pilsētās, kā arī Viļņā, Tallinā un Ziemeļeiropā.

Lai īsinātu brīdi līdz koncertiem, var noklausīties Instrumentu jaunāko singlu Poison Tree, kura pamatā ir 1794. gadā publicētais angļu dzejnieka Viljama Bleika dzejolis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?