Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Skeletona jaunākā tendence - jau divi latvieši nepārspējami

Divas dubultuzvaras Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībās vienā nedēļas nogalē ir vēl nebijis panākums Latvijas sportā. Skeletona brāļi Martins un Tomass Dukuri ieņēma pirmo un otro vietu Sanktmoricā piektdien un sestdien notikušajās PK sacensībās.

Jaunākā brāļa Martina uzvaru kolekcionēšana nevienu vairs nepārsteidz. Jaunums ir Tomasa nobāzēšanās otrajā pozīcijā. Jau trīs PK posmus pēc kārtas Dukuri aizņem pjedestāla pirmo un otro pakāpienu. Tā bija Vācijas trasē Vinterbergā un šonedēļ Sanktmoricā, kur saspringtā sezonas kalendāra dēļ skeletonisti sacentās divas reizes. «Tas ir apstākļu kopums: gan jaunās slidas, gan atgriešanās man labi zināmās trasēs un arī labāka braukšana,» Tomass Dukurs Dienai skaidroja, ka uzlabojumi ir vairākās pozīcijās. Tiesa, tehnika, kas aizveda līdz pjedestālam Sanktmoricā, nebūšot izmantojama Sočos. «Ar šīm jaunajām slidām, kuras tika izgatavotas Ziemassvētku pārtraukumā, es Sočos nestartēšu. Tur būs citi laikapstākļi. Man gan ir zināms, kādas slidas Sočos būs nepieciešamas.»

Dukuru nopietnākais konkurents Sočos, visticamāk, būs mājinieks Aleksandrs Tretjakovs. Pirms gada Tretjakovs Sanktmoricā uzvarēja pasaules čempionātā, bet šoreiz palika ārpus pjedestāla 4. un 7. vietā. «Man ir aizdomas, kāpēc tik liela atšķirība viņa sniegumā, taču atklāti es par to nerunāšu.» Tomass nemeta pārmetumu akmeņus konkurenta dārziņā, taču skeletona sabiedrībā visiem vēl labā atmiņā pagājušā gada notikumi Sanktmoricā, kad Krievijas sportistu skeletona kamanas distancē uzrādīja neticami labas tendences.

Līdz Sočiem palikušas vēl divas sacensības - šonedēļ Īglsā un pēc tam Kēnigszē, kur sadalīs Eiropas čempionāta medaļas. «Īglsā ir pasaules īsākā trase. Pārlūkojot startā uzrādītos rezultātus, puslīdz droši var paredzēt, ka šāds vietu sadalījums būs arī finišā.» Vai tas nozīmē, ka Tomass jau ir samierinājies, ka labākā gadījumā var būt trešais, jo starta ieskrējienā krietni pārāki par konkurentiem ir brālis Martins un Tretjakovs? «Protams, darīšu visu iespējamo, kas ir manos spēkos, taču trasē, kurā sportisti finišu sasniedz jau pēc 51 sekundes, visticamāk, par uzvaru cīnīsies Martins un Tretjakovs.»

Citu valstu skeletonisti gan sākuši interesēties, uz cik ilgu laiku Dukuri ir aizņēmuši goda pjedestāla pirmo un otro pakāpienu. «Man jau nekas nebūtu pretī, lai tā tas turpinātos līdz sezonas beigām,» norādīja Tomass. Viegli gan nebūs, jo pretendentu skaits uz medaļām turpina palielināties. Sanktmoricā kanādietis Džons Feirbeirns pirmo reizi karjerā iekļuva trijniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

PK Sanktmoricā (Šveice)
Kungi. 10. I . 1. M. Dukurs (ASV) 2:19,18, 2. T. Dukurs (abi Latvija) +0,26, 3. M. Antuāns (ASV) +0,69. Startēja 29. 12. I. 1. M. Dukurs (ASV) 2:15,54, 2. T. Dukurs (abi Latvija) +1,09, 3. Dž. Feirbeirns (Kanāda) +1,78. Startēja 29. PK kopvērtējums. 1. M. Dukurs 1270 punktu, 2. A. Tretjakovs 1205 p., 3. T. Dukurs 1198 p.
Dāmas. 1. N. Paikusa-Peisa (ASV) 2:19,88, E. Džernolda (Lielbritānija) +0,40, 3. Š. Radmena (Lielbritānija) +0,44, 21. L. Priedulēna (Latvija) +3,12. Startēja 24. PK kopvērtējums. 1. E. Džernolda 1295 p., 2. N. Paikusa-Peisa 1085 p., 3. Š. Radmena (Lielbritānija) 1048 p., 19. L. Priedulēna 458 p.
17.-18.I PK Īglsā (Austrija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?