Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sliktie puiši grib vairāk!

Amerikāņu baleta zvaigznei Rastam Tomasam bija tikai sešpadsmit gadu, kad viņš bija piepildījis katra jauna baletmākslinieka sapni - izcīnījis zelta medaļu Džeksonas Starptautiskajā baleta festivālā. Gadu vēlāk Rasta kopā ar gadu jaunāko skatuves partneri pusaugu meitēnu (tagad - arī horeogrāfi un viņa sievu) Adrienu Kanternu kļuva par Litas Beires rīkotā Starptautiskā Baltijas baleta festivāla publikas mīluļiem.

Kopš tās reizes pagājuši apaļi desmit gadi, un nu XV Starptautiskajā Baltijas baleta festivālā viņš viesosies ar savu kompāniju _Bad Boys of Dance,_ kuras iztēli rosinošajos un izklaidējošajos šovos apvienojas baleta, kabarē, modernās dejas, hiphopa, akrobātikas un pat Austrumu cīņas elementi.

Aizraujošajā «slikto puišu» dejā dominē fiziska veiklība, raupja vīrišķība un tehniska perfekcija, pašus izpildītājus - dejotājus, sportistus un aktierus vienā personā - mēdz dēvēt par rītdienas dejotājiem. «Latvija man ir ļoti īpaša vieta, tāpēc arī atbraucu kopā ar Bad Boys of Dance,» Dienai stāsta Rasta Tomass, kurš mūsu zemē ciemojas jau trešo reizi.

«Nosaukums Bad Boys mūsu gadījumā nozīmē «vairāk». Vairāk jautrības, vairāk saviļņojuma, vairāk dejas stilu! Mēs vēlamies radīt ko tādu, kas dara cilvēkus laimīgus, kas viņus iedvesmo. Likt viņiem justies kā elektrizētiem sajūsmā par mūziku un deju, ko viņi agrāk nav redzējuši. Bad Boys ir XXI gadsimta dejotāji. Viņi spēj izdarīt visu! Viņus raksturo daudzpusība, sportiskums, enerģija un seksapīls,» uzsver Rasta Tomass. «Nosaucot sevi par «dejas sliktajiem puišiem», mēs pavēstām ikvienam, ka mēs šeit esam, lai pārkāptu likumus un tiktu cienīti. Populārais neapstrīdamais uzskats, ka ne jau katram patīk deja un balets, ir aksioma, kuru mēs ienīstam visvairāk. Mēs ar baudu koncentrējam spēkus jaunas publikas piesaistīšanai, un tas ir mūsu kredo.»

«Slikto puišu» dejas ir ļoti dažādas. Dažas izteikti vīrišķīgas un izpildītas kopā ar sievietēm, citas - komiskas. Ikviena izrāde ir asprātīga, seksīga, sportiska un dinamiska.

Ko gaidīt viesizrādēs Latvijā? «Mūsu šova pirmā daļa ir mīlas stāsts, ko dejā izstāstām roka un popmūzikas pavadījumā. Savukārt otrā daļa ir satriecoša deja satriecošas mūzikas pavadījumā. Visa izrāde ir enerģijas pilna, un tajā apvienojam dažādus stilus. Es teiktu, ka mēs dejojam popbaletu, ko veido klasiskas baleta tehnikas, džeza, mūsdienu dejas, hiphopa un muzikālā teātra stilu kokteilis. Tā iedarbībā skatītājiem gribas pašiem lēkt uz skatuves un dejot kopā ar mums!» piebilst Rasta.

Protams, lai stāstītu par mīlestību, nepietiks ar sešiem «sliktajiem puišiem» (Rastu Tomasu ieskaitot). Ar viņiem uzstāsies dejotāja, horeogrāfe un Rastas dzīvesbiedre Adriena Kanterna, kura vada sieviešu deju kompāniju Pretty Girls of Dance. Abiem dejotājiem horeogrāfiem ir kopīgs mērķis, ko viņi sauc par savu misiju, - dejas mākslā uzrunāt jaunu publiku, jauniešus, nākamo paaudzi. «Sliktie puiši» turpina apceļot pasauli. Šogad viņi dosies septiņu mēnešu pasaules turnejā, kas jūnijā sāksies Austrālijā, tālāk vedīs uz Vāciju, Spāniju, Franciju, Itāliju un ASV.

Rastas Tomasa deju kompānijas Bad Boys of Dance priekšnesums Rīgas Kongresu namā šodien, 28. aprīlī, plkst. 19 (biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 7-25), Preiļu novada kultūras centrā ceturtdien, 29. aprīlī, plkst. 19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?