Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Smalki, bet vienkārši ēdieni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zaļo sparģeļu krēmzupa ar artišoku krēmu, zilo kar

Divām personām: 200 g zaļo sparģeļu, 30 g šalotes sīpolu, 2 ķiploka daiviņas, 100 g puravu, 40 g baltvīna, 30 g spinātu, 200 g dārzeņu buljona, 150 g saldā krējuma, 40 g marinētu artišoku, 60 g Rikotas siera, 30 g zilo kartupeļu, 20 g lazdu riekstu eļļas, 20 g sāls, 10 g piparu, 30 g olīveļļas.
1.Sparģeļus, šalotes sīpolus, ķiplokus, puravus sagriež kubiņos, katlā cep olīveļļā. Pievieno nedaudz baltvīna, to iztvaicē, pielej dārzeņu buljonu un saldo krējumu, visu maigi vāra, kamēr sparģeļi mīksti.
2. Masu sablenderē, pievieno spinātus (var ar visiem kātiņiem), izberž caur sietu.
3. Marinētos artišokus ar Rikotas sieru sablenderē, pievieno sāli un piparus.
4.Zilos kartupeļus fritē eļļā.
5.Zupu lej šķīvī, pievieno artišoku krēmu, uzlej lazdu riekstu eļļu un dekorē ar kresēm.

Bez nosaukuma

Divām personām vajadzēs: 400 g balto sparģeļu, 2 olas, 30 g avotu krešu, 30 g sviesta, 30 g olīveļļas, 10 g sāls, 5 g piparu, 1 ēd. k. etiķa. Holandes mērcei vajadzēs: 2 olas, 50 g baltvīna, 50 g sviesta, 10 g sāls, 5 g piparu, 30 g citrona sulas.
1. Baltos sparģeļus apmēram 8 minūtes vāra sālsūdenī, kuram pievienots sviests un cukurs, tad grilē uz pannas, pievienojot sāli un piparus.
2. Katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi un sāli. Kad sāk vārīties, iesit olas, vāra 2 minūtes.
3.Gatavo Holandes mērci. Sviestu izkausē un atdzesē.
4.Uzliek vārīties katliņu ar ūdeni. Bļodā iesit abu olu dzeltenumus, pievieno vīnu, citronu sulu, sāli, liek uz katliņa un visu laiku maisa, kamēr masa sabiezē, lēnām lej iekšā sviestu.
5. Uz šķīvja kārto sparģeļus, pa virsu liek olu, pārlej Holandes mērci un dekorē ar avotu kresēm.

Bez nosaukuma

Divām personām vajadzēs: 2 līņa filejas, 40 g sviesta, 40 g biezpiena, 30 g skāba krējuma, 2 cukīni ziedus, 30 g Tempuras miltu, 60 g rabarberu, 20 g spinātu, 40 g olīveļļas, 20 g sāls, 5 g piparu, 80 g saldā krējuma, 4 safrāna drīksniņas, 50 g baltvīna, 1 sīpolu, 2 šampinjonus, 600 g eļļas cepšani (var rapšu vai saulespuķu).

1. Līni izfilē, sagriež porciju gabalos, uzkaisa sāli un piparus. Cep pannā, kamēr gatavs.
2.Musam blenderī sakuļ biezpienu kopā ar skābo krējumu, sāli, pipariem, maurlociņiem, pilda masu cukīni ziedā.
3. Tempuras miltus samaisa ar aukstu ūdeni, iemērc cukīni ziedu un cep lielā eļļas daudzumā.
4.Rabarberus nomizo un plāni sagriež, pievieno spinātus, sāli, piparus, pūdercukuru, olīveļļu, samaisa.
5. Katlā liek sagrieztus šampinjonus, sīpolus un baltvīnu un vāra, kamēr vīns iztvaikojis; pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, safrānu.
6. Visu kārto uz šķīvja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?