Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sociāldemokrātus turpina drupināt

Pēc LSDSP kongresa, kurā par priekšsēdētāja Aivara Timofejeva vietnieku tika ievēlēts Māris Grīnvalds no jaunā līdera konkurenta Anša Dobeļa komandas, vēl bija cerība atjaunot abu spārnu sadarbību. Taču šonedēļ LSDSP jaunās valdes pirmajā sēdē M. Grīnvalds paziņoja par atkāpšanos no amata, ko nav vēlējies ieņemt arī Ilmārs Gromuls.

Taču partijā viņi un vēl vairāki domubiedri ir palikuši. Par izstāšanos no LSDSP ir paziņojis tikai Ervins Labanovskis, kurš blogā portālā _Diena.lv_ saka: «Es neizstājos no sociāldemokrātijas, es drīzāk aizeju no LSDSP, lai kļūtu par patiesāku sociāldemokrātu.» LSDSP, pēc viņa domām, ir «mirusi partija, kas iekūņojusies un kļuvusi par pašpietiekamu dīvaiņu organizāciju».

LSDSP jaunais priekšsēdis A. Timofejevs Dienai atzina, ka M. Grīnvalda atteikšanās no amata viņu sarūgtinājusi, bet tas neliecinot par šķelšanos partijā. Priekšsēdis arī neesot zaudējis cerības, ka E. Labanovskis vēl atgriezīsies partijā, kā reiz jau to ir izdarījis. Jaunie sociāldemokrāti LSDSP pameta pirms teju desmit gadiem reizē ar Egilu Baldzēnu, kura vadībā notika šķelšanās laikā, kad LSDSP vadīja Juris Bojārs, bet Dainis Īvāns viņus pārliecināja atgriezties. A. Timofejevs vēl nevarēja pateikt, kurš būs priekšsēža vietnieks, jo iespējamā kandidāte Zanda Bautre atrodas ārzemēs. Viņai arī bija paredzēts uzticēt ģenerālsekretāra pienākumus. Pretēji minējumiem bijušais līderis Jānis Dinevičs, kurš ir valdē, jau pēc kongresa paziņoja, ka nepretendēs uz šo amatu.

Atšķirībā no priekšsēža J. Dinevičs par M. Grīnvalda atkāpšanos neizteica tādu nožēlu, jo jaunajiem sociāldemokrātiem bijusi dota iespēja, bet pieredzes trūkuma dēļ viņi kongresā palikuši mazākumā un tagad gribot nodedzināt visus tiltus. «Nāciet, un strādāsim kopā,» teica J. Dinevičs un solīja jaunu piedāvājumu. M. Grīnvalds Dienai atzina, ka neredz iespēju īstenot savu programmu valdē, kurā no šīs domubiedru grupas bijuši tikai divi cilvēki, un viņam ir radies iespaids, ka viedokļu dažādība partijā nav vēlama. Taču pārsteidzīgi lēmumi, kas saistīti ar piederību partijai, netikšot pieņemti, atzina M. Grīnvalds. LSDSP kongresā, kas notika janvāra beigās, priekšsēža vēlēšanās uzvarēja J. Dineviča atbalstītais bijušais ģenerālsekretārs A. Timofejevs, par kuru nobalsoja 93 delegāti, par otru kandidātu A. Dobeli - 55 delegāti. Priekšsēdim ir divi vietnieki - šajā amatā ievēlēts arī Māris Pļaviņš. LSDSP joprojām esot vairāk nekā 1000 biedru, no kuriem kongresā piedalījās 158 delegāti. LSDSP ir apvienībā Atbildība kopā ar vairākām nelielas ietekmes partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?