Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sola rekordus, cer uz medaļām

Vairākiem zaķiem vienlaikus Eiropas čempionātā pašu mājas trasē Siguldā centīsies trāpīt Latvijas kamaniņu braucēji. Tā ir laba iespēja ne tikai pacīnīties par kontinenta meistarsacīkšu medaļām, bet arī krietni uzlabot pozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā, pats galvenais - iegūt pozitīvu lādiņu pirms starta ziemas olimpiskajās spēlēs. Līdzjutējiem nedēļas nogalē būs lieliska izdevība klātienē novērtēt mūsu olimpisko cerību spēku un novēlēt veiksmi Sočos.

Eiropas čempionāts Siguldā vienlaikus būs arī Pasaules kausa izcīņas sezonas pēdējais posms. Tas ir īpaši nozīmīgi tiem Latvijas sportistiem, kuri turpina cīņu par pirmo starta grupu olimpiskajās sacensībās. Lai tajā iekļūtu, kungu konkurencē jābūt starp labākajiem 12, bet dāmu un ekipāžu konkurencē - desmitniekā. Drošās pozīcijās ir brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža, kas šobrīd ieņem astoto vietu, bet veiksmīga starta gadījumā var ielauzties arī sešniekā. Par pirmo starta grupu turpina cīņu arī Mārtiņš Rubenis, kurš pagaidām ir tieši aiz strīpas 13. pozīcijā. Tiesa, priekšā ir titulētais krievs Alberts Demčenko, kurš turklāt ir ļoti spēcīgs Siguldas trasē, bet austrieši Reinhards Egerts un Daniels Fisters ir krietni tālāk, tāpēc Mārtiņam būs nepieciešami divi ļoti labi braucieni. «Braukšu tik labi, cik spēšu. Ja paveiksies, iekļūšu pirmajā starta grupā,» Rubenis norādīja, ka ar aprēķiniem nav nodarbojies. Papildu motivācija cīņā par uzvaru viņam būs apziņa, ka šīs varētu būt arī pēdējās šāda mēroga sacensības Siguldā.

Rubenis paslavēja trases darbiniekus, kuri sagatavojuši ļoti labu un ātru ledu. «Jau pirmajos treniņos bija redzams, ka puiši sagatavojuši lielisku trasi. Sen tik laba nav bijusi!» Sportistam piekrita arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, paužot pārliecību, ka nedēļas nogalē kritīs trases rekordi. Izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis uzsvēra, ka savu skatītāju priekšā noteikti jācīnās par medaļām. Līdzšinējās sacensībās uz mājas ledus Latvijas sportisti allaž cīnījušies par augstākajām vietām. Tiesa, pirms gada nācās palikt tukšā, par to šoreiz jācenšas reabilitēties.

Diemžēl Siguldā nav ieradušies spēcīgākie Vācijas sportisti, kuri jau nodrošinājuši augstākās pozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā un nu gatavojas olimpiskajam startam. Visus pārējos spēcīgākos sportistus būs iespēja redzēt jau piektdien, kad ierastā Nāciju kausa, kas reizē ir arī kvalifikācijas sacensības, vietā norisināsies Sprinta kauss. Tajā tiks noskaidrots ātrākais vienā braucienā, turklāt vienlaikus tiks sadalītas ceļazīmes uz pamatsacensībām. Sestdien uz starta stāsies dāmas un ekipāžas, bet svētdien notiks sacensības kungu konkurencē un komandu stafetē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kamanas Pievērs uzmanību

Eiropas čempionāts un Pasaules kausa 9. posms Siguldā
23.I 19.00 sacensību atklāšana Siguldas pilsētas Svētku laukumā
24.I 12.00 Sprinta kauss dāmām
24.I 13.25 Sprinta kauss kungiem
24.I 15.15 Sprinta kauss ekipāžām
25.I 10.15 1. brauciens dāmām
25.I 11.35 2. brauciens dāmām
25.I 12.55 1. brauciens ekipāžām
25.I 14.10 2. brauciens ekipāžām
26.I 9.35 1. brauciens kungiem
26.I 11.10 2. brauciens kungiem
26.I 13.40 komandu stafete

Latvijas sportisti pēc neatkarības atjaunošanas Eiropas čempionātos godalgas izcīnījuši trīs reizes - visas stafetē 2006. (bronza), 2008. un 2010. gadā (abās zelts). Padomju laikā Vera Zozuļa izcīnījusi zelta un bronzas godalgas dāmu konkurencē

Siguldas trase Eiropas čempionātu uzņem otro reizi. Pirms četriem gadiem bez uzvaras stafetē Latvijas sportisti guva arī divas ceturtās vietas (Mārtiņš Rubenis un brāļi Šici), sesto (Anna Orlova ) un divas septītās vietas (Maija Tīruma un Gudramoviča/Kalniņa ekipāža)

Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk ir brāļu Šicu ekipāža, kas ieņem 8. vietu. Kungu konkurencē 13. vietā ir Mārtiņš Rubenis, bet starp dāmām 16. pozīcijā ir Elīza Tīruma

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?