ALBRET French Oak Crianza 2007
Tiem, kuri no šī vīna gaidīs spāniski tradicionālo ozolkoka pārbagātību, šoreiz var sanākt vilšanās. Albretā spānisko tradīciju (smagnējums, tanīnu jauda utt.) ir krietni mazāk, nekā varētu gaidīt no Navarras sarkanvīna.
Koši grūti caurredzami sarkans, vīns pārstāv Spānijas moderno vīnu virzienu - augļainu, viegli dzeramu un saprotamu. Aromātos klasika - upenes, jāņogas un dārza zemenes. Aizverot acis, mierīgi var iedomāties netālu gruzdošu rudens lapu ugunskuru. Pilnai laimei pievienojiet šim pušķim sauju garšvielu (vaniļu, karameli, nedaudz lakricas un krustnagliņu). Interesantākais šajā kombinācijā ir tas, ka vīns šos labumus neizber pār dzērēja ožas nervu galiem vienlaicīgi, bet pasniedz palēnām, kaitējoties, kā ķircinot - skat, kas man vēl te ir, un vēl, un vēl... Tāda saldi mokoša gaidīšanas spēle. Mutē liets, Albret's dzērējam atklājas, laiku velti netērējot - augļu, skābes un tanīnu balanss ir precīzs un perfekti izsvērts - sarežģīts un gudrs, ja var lietot šo vārdu. Ilga, skaista un atmiņā paliekoša ķiršaina pēcgarša. Teicams.
TORRES Coronas 2010
Leģendārā Lielā Migela iedibinātās tradīcijas joprojām ir dzīvas - vīns iespējams ir tuč, tuč pārvērtēts, bet par iztērētajiem lašiem saņemamais dzēriens ir labs. Patiešām labs, vīns nesaspringtai nedēļas nogalei. Pirmais aromāts ir stīvi atturīgs, bet, saskalojot glāzi enerģiskāk, lēnam atklājas jaukas garšzāļu un ļoti gatavu augļu smaržas - kazenes, zemenes. Trifeļu smaržas mīlētājiem arī savs prieciņš sagatavots, un arī ozolkoka fani nebūs vīlušies. Vīns smagnējs, pietūcīts ar ozolu kā čaumala ar olu. Ja esat gatavi tanīnu jaudai - šis vīns ir labs. Garšvielas uz mēles jaucas ar ķiršu smaržu un atstāj uz mēles garu, dūmakainu pēcgaršu. Ja kaut kur gadās atrast ar kaperiem pildītas olīvas - vakars būs izdevies. Apmēram tādu es iedomājos garu, sausu, karstu Spānijas vasaru.
Ikviens vīna aprakstītājs ir nedaudz sadists, un jebkurš vīna apraksts ir līdzīgs detektīvfilmas anotācijai, kurā precīzi tiek pastāstīts, kurš ir slepkava. Abu aicinājums ir sačakarēt baudu.