Spēj tikai izdomāt un gatavot!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
4 porcijām vajadzēs: 1,2 kg kabaču, 600 g svaigu vai konservētu
kastaņu, 120 g šalotes sīpolu, 110 g selerijas kātu, 2 l dārzeņu
buljona, 2-3 šķēles (60 g) rudzu maizes, 60 g sviesta, 1 tējk.
trifeļu eļļas, 40 g vītinātas cūkgaļas, sāli, piparus pēc
garšas
1. Nomazgā kastaņus un izveido katram kastanim
iegriezumu. Pēc tam liek vārīties aukstā ūdenī.
2. Kad kastaņi
sāk atvērties, izņem tos no ūdens un nomizo. Noliek malā.
3.
Nomazgā kabačus un notīra mizu, kabačus sagriež daiviņās.
4.
Nomazgā, notīrīta un sagriež mazos gabaliņos šalotes sīpolus un
seleriju kātus.
5. Katlā sakarsē sviestu un pievieno seleriju
kātus, šalotes sīpolus un kabačus. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini,
tad pievieno kastaņus.
6. Katlā uz dārzeņiem lej buljonu vai
ūdeni un vāra uz lēnas uguns, līdz tie gatavi.
7. Sablendē visu,
lai sanāk vienmērīga masa. Pārlej sablendēto zupu citā katlā,
uzvāra vēlreiz un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Noņem no
uguns.
8. Maizi sagriež mazos kubiciņos, uzliek uz pannas, uzber
sāli un piparus. Pēc tam uzlej trifeļu eļļu, samaisa un apcep 5-7
minūtes.
9. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un vītināto gaļu.
Bez nosaukuma
1 porcijai vajadzēs: 90 g kabaču, 60 g bekona, 1 tējk.
olīveļļas, 20 g žāvētu vīģu, 30 g zilā siera, 1-2 zariņus kinzas,
sāli, piparus pēc garšas, 2 šķēles ciabatas
1. Kabačus nomazgā
un sagriež šķēlēs, apcep olīveļļā no abām pusēm un nosusina uz
papīra dvieļa.
2. Līdz vienmērīgai konsistencei kopā sablendē
sieru, žāvētas vīģes un kinzu. Masai pievieno sāli un piparus pēc
garšas. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
3. Kamēr masa ledusskapī,
uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pēc tam uz plāts uzklāj
cepamo papīru, saliek virsū plānās šķēlēs sagriezto bekonu un plāni
sagriezto maizi. Liek cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm.
4. Uz dēļa
saliek apceptos kabačus. Kabačiem virsū uzliek apcepto bekonu un
vīģu masu. Visu sarullē trubiņās, kuras pēc tam uzliek uz apceptās
maizes un pārsmidzina ar olīveļļu.
Bez nosaukuma
Mīklai: 2 ēd. k. skābā krējuma, 2 ēd. k. margarīna, 1 deserta
karote cepamā pulvera, 1 tējk. vaniļas cukura, 100 g miltu, 70 g
cukura. Pildījumam: 700 g kabaču, 500 g ābolu, 200 g cukura, 70 g
valriekstu, 70 g mandeļu skaidiņu, piparmētru dekoram,
saldējums
1. Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas sajauc
vienmērīga masā un atstāj to apsegtu.
2. Ābolus un kabačus
nomazgā, nomizo un iztīra sēklas. Virtuves kombainā sasmalcina visu
līdz biezeņa masai. Pēc tam pievieno cukuru, skābo krējumu, cieti
un valriekstus. Visu samaisa.
3. Mīklu izrullē biezā slānī un
izgriež apli (tam jābūt lielākam nekā formas diametrs), piespiežam
maliņas pie formas malām (tās nosedz ne tikai formas dibenu, bet
arī malas).
4. Ielej pildījumu, apber ar mandeļu skaidiņām. Liek
cepties cepeškrāsnī 40-45 minūtes 180 grādos.
6. Pēc tam pīrāgu
atdzesē. Pasniedz ar saldējuma bumbu un piparmētras lapu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri