Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Spēka kabelis un apšu bekas

Nav slikti laukos. Sevišķi rudenī. Apšu bekas aug pie mājas. Lai arī mākslīgi ieaudzētas un ik pārdienas laistītas. Pa nakti dārzā sakrituši āboli, un rudens bumbieri drīz būs gatavi. Bet dušas vietā miegu var aizdzīt, no rīta ielecot dīķī. Vienīgā nelaime, ka pārāk daudz kungu un visādu priekšnieku.

Vai arī to, kas uz laucinieka rēķina grib par tādiem izlikties. Nezin kāpēc kopš seniem laikiem tiem, kas visus barojuši, no visiem visvairāk arī iznācis ciest. Mūsdienās, par laimi, karakalpi apkārt vairs nesiro, bet kāds inspektors, kontrolieris, speciālists vai attiecīga dienesta pārstāvis var uzrasties jebkurā brīdī. Vai arī vēl ļaunāk - tev pašam var nākties viņus izsaukt.

Ar mani pēdējo reizi tas notika pavisam nesen, kad pēkšņi atklājās, ka bojāts tā dēvētais spēka kabelis, ko nepieciešams nomainīt, jo citādi strāva no elektrības staba vairs netika līdz mājai. Tātad jārok tranšeja, jāpērk jauns kabelis, jākaļ betonā caurums un jāmeklē sertificēts montieris. Bet bez elektrības arī nevar iztikt. Kad tiku ar visu iepriekšminēto galā, pēc vairākkārtējas sazvanīšanās ieradās montieris ar diviem izpalīgiem. Kā jau kārtīgam montierim pieklājas, vispirms viņš nobrāķēja manis pirkto kabeli, bet, godīgi sakot, tālāk viss gāja raiti. Pie sienas tika pielikta sadales kārba. Atvienots vecais spēka kabelis un pievienots jauns. Izpalīgs uzkāpa stabā, sertificētais montieris ar zīmoglenti aizlīmēja sadales kārbu, un nepagāja ne pusstunda, kad dzirdēju saucam: «Slēdz iekšā!» Ieslēdzu. Strāva bija atgriezusies. Bet tikai pusē mājas. Izpalīgs no jauna uzkāpa stabā un paziņoja, ka viena fāze sitot atpakaļ. Sertificētais montieris teica, lai saucot avārijas brigādi. Es gan mēģināju iebilst, bet elektriķi man diezgan autoritatīvi paskaidroja, ka viņiem vajadzējis ievilkt kabeli, pieslēgt skaitītājam, bet par strāvu viņi neatbildot. Vēl jo vairāk, ja uz līnijas viens no vadiem sitot atpakaļ. Beigu beigās cits nekas neatlika, kā samaksāt par darbu, ko viņi uzskatīja par pabeigtu, un saukt avārijas brigādi.

Pēc stundām divām, kad avārijas brigāde veltīgi bija apsekojusi visu līniju, tā vainu atrada manā pagrabā - jaunajā sadales kārbā. Nulles un vienas fāzes vads bija savienoti pareizi, bet divi citi vadi savienoti savā starpā. Rezultātā sanācis tas, ko tautā sauc par īso. Tad kāds tur brīnums, ka stabā strāva sita atpakaļ, ja, pa vienu vadu atnākusi, tā pa otru mēģināja tikt projām. Kļūdu novērsa dažu minūšu laikā. Vienīgā nelaime, ka avārijas brigādes montierim, kas noplēsa sadales kārbas zīmoglenti, nebija tiesību to aizzīmogot no jauna. Jo viņš par zīmogiem neatbildēja.

Kad visa šī jezga laimīgi beidzās un es, atviegloti uzelpojis, devos griezt savas apšu bekas zem apses pie mājas, atklājās, ka apšu kundziņu vietā mētājas vienīgi montiera izpalīga cigaretes gals. Laikam to viņš bija atstājis man, bet sēnes paņēmis par piemiņu.

Tagad vajadzētu saukt montieri, lai aizzīmogo sadales kārbu. Bet bail, ka atbrauks ar kādu izpalīgu, kurš atkal nogriezīs sēnes. Gaidīšu ziemu. Bet bail atkal, ka pa to laiku var atbraukt kāds inspektors un uzlikt man sodu. Tā, lūk! Ja grib dzīvot laukos - jāpierod!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?