Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Svaigu dārzeņu nebūs!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cūkgaļa ar pupiņām

3 personām vajadzēs:
3 šķēles cūkgaļas karbonādes, paliels sīpols, 2 kārbiņas
(katrā 400 g) konservēto sarkano vai arī balto pupiņu, sāls, pipari, kečups
Smalki sagriež sīpolus un apbrūnina uz pannas eļļā. Izņem no kārbas un bez šķidruma pievieno pupiņas. Sīpoliem un pupiņām uz pannas pievieno arī kečupu. Kārtīgi samaisa, lai veidotos viendabīga mērce, uzvāra. Kad mērce gatava, to ielej nelielā katliņā un ķeras pie karbonādes cepšanas, kas jau iepriekš ir izklapēta un kam pievienotas garšvielas. Karbonādi bez panējuma cep uz lēnas uguns. Kad tā gatava, to ievieto katliņā ar jau sagatavoto mērci un pasautē, līdz gaļa pavisam mīksta. Cepeti pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Šo recepti noskatījos kādā restorānā Badačoņas pilsētā Balatona ezera krastā.

Dārzeņu zupa ar makaroniem

3 personām vajadzēs: 2 lieli burkāni, 3 kartupeļi,
50 g vissmalkāko makaronu, 1,5 l ūdens, 2 buljona kubiņi
Vispirms pagatavo buljonu, izmantojot sausā buljona kubiņus atbilstoši katra gaumei, piemēram, Knorr, Kucharek, Maggi vai arī jebkuras citas firmas piedāvājumu. Vidēji stipram buljonam nepieciešami divi kubiciņi. Kad buljons gatavs, pievieno sīki sagrieztus kartupeļus un burkānus, kā arī makaronus. Kad saknes un makaroni mīksti, zupa ir gatava.

Saldais ēdiens Mᅢᄀkos guba

3 personām vajadzēs: 150 g makaronu - radziņu, 25 g pūdercukura, 25 g magoņu sēkliņu,
ko var nopirkt ikvienā tirgū Latvijā, kur pārdod garšvielas

Cukurūdenī novāra makaronus (cukura daudzums atkarīgs no ēdēju gaumes, ja garšo ļoti saldi, kā tas pieņemts Ungārijā, tad ūdenim, kurā vāra makaronus, var pievienot pat līdz trim ēdamkarotēm cukura). Kad makaroni mīksti, tos ielej caurdurī un ļauj notecēt ūdenim. Pēc tam ievieto traukā, pārkaisa ar pūdercukuru un magoņu sēkliņām biezā kārtā. Ungāri šo ēdienu ēd, kad makaroni ir atdzisuši. Šo saldo ēdienu var pagatavot vairākos veidos, šeit aprakstītais ir visvienkāršākais veids. Pagatavošanas procesā var izmantot medu un nedaudz pievienot pat citronskābi.
Ungāru vārds «mᅢᄀk» latviski nozīmē «magone».

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?