Svaigu dārzeņu nebūs!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cūkgaļa ar pupiņām
3 personām vajadzēs:
3 šķēles cūkgaļas karbonādes, paliels
sīpols, 2 kārbiņas
(katrā 400 g) konservēto sarkano vai arī
balto pupiņu, sāls, pipari, kečups
Smalki sagriež sīpolus un
apbrūnina uz pannas eļļā. Izņem no kārbas un bez šķidruma pievieno
pupiņas. Sīpoliem un pupiņām uz pannas pievieno arī kečupu. Kārtīgi
samaisa, lai veidotos viendabīga mērce, uzvāra. Kad mērce gatava,
to ielej nelielā katliņā un ķeras pie karbonādes cepšanas, kas jau
iepriekš ir izklapēta un kam pievienotas garšvielas. Karbonādi bez
panējuma cep uz lēnas uguns. Kad tā gatava, to ievieto katliņā ar
jau sagatavoto mērci un pasautē, līdz gaļa pavisam mīksta. Cepeti
pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Šo
recepti noskatījos kādā restorānā Badačoņas pilsētā Balatona ezera
krastā.
Dārzeņu zupa ar makaroniem
3 personām vajadzēs: 2 lieli burkāni, 3 kartupeļi,
50 g
vissmalkāko makaronu, 1,5 l ūdens, 2 buljona kubiņi
Vispirms
pagatavo buljonu, izmantojot sausā buljona kubiņus atbilstoši katra
gaumei, piemēram, Knorr, Kucharek, Maggi
vai arī jebkuras citas firmas piedāvājumu. Vidēji stipram buljonam
nepieciešami divi kubiciņi. Kad buljons gatavs, pievieno sīki
sagrieztus kartupeļus un burkānus, kā arī makaronus. Kad saknes un
makaroni mīksti, zupa ir gatava.
Saldais ēdiens Mᅢᄀkos guba
3 personām vajadzēs: 150 g makaronu - radziņu, 25 g pūdercukura,
25 g magoņu sēkliņu,
ko var nopirkt ikvienā tirgū Latvijā, kur
pārdod garšvielas
Cukurūdenī novāra makaronus (cukura
daudzums atkarīgs no ēdēju gaumes, ja garšo ļoti saldi, kā tas
pieņemts Ungārijā, tad ūdenim, kurā vāra makaronus, var pievienot
pat līdz trim ēdamkarotēm cukura). Kad makaroni mīksti, tos ielej
caurdurī un ļauj notecēt ūdenim. Pēc tam ievieto traukā, pārkaisa
ar pūdercukuru un magoņu sēkliņām biezā kārtā. Ungāri šo ēdienu ēd,
kad makaroni ir atdzisuši. Šo saldo ēdienu var pagatavot vairākos
veidos, šeit aprakstītais ir visvienkāršākais veids. Pagatavošanas
procesā var izmantot medu un nedaudz pievienot pat
citronskābi.
Ungāru vārds «mᅢᄀk» latviski nozīmē «magone».
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri