Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Svētkus gaidīja arī vasaras karstumā

Linda Liepiņa

Decembra sākumā sāk skanēt Ziemassvētku dziesmas. Tās, gluži kā līgodziesmas, vienus kaitina un tracina, citus ielīksmo un priecē. Kuru dziesmu jūs dungojat, svētkus gaidīdami?

Meklējot svētku noskaņai atbilstošāko mūziku, ir vērts pievērst uzmanību Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela kopīgajam projektam, kas rezultējies Ziemassvētku albumā. Plašākai publikai tas tika prezentēts vakar, 1. decembrī.

Mūziķis Zigfrīds Muktupāvels joko, ka Ziemassvētku noskaņa viņam ir jau kopš šāgada februāra, kad radās ideja par sadarbību ar Raimondu Paulu. «Uzrunāju Maestro un piedāvāju sagatavot kopīgu Ziemassvētku dziesmu programmu, kam Maestro ar prieku piekrita.» Tā šis gads Z. Muktupāvelam iezīmējies ne tikai ar jaunām vēsmām profesionālajā TV raidījumu vadītāja karjerā, bet arī ar Ziemassvētku gaisotni. «Jā, jā... Arī vasarā, kad uz ielas bija +36 grādi, kopā ar mūziķiem Raimondu Macatu, Oskaru Sproģi, Arti Orubu, ierakstot albumu Ginta Stankeviča jaunajā ierakstu studijā, domājām par Ziemassvētkiem.»

Z. Muktupāvels līdz šim ar Raimondu Paulu fragmentāri sadarbojies grupas bet bet albumos, kā arī īpašajos Raimonda Paula Dziedāšanas svētku koncertos, tomēr nekad agrāk viņiem nav bijusi kopīga koncertprogramma un ierakstu albums. Iespēja muzicēt kopā ar Maestro ir uzdrīkstēšanās vai brieduma apliecinājums? «Joprojām izaicinājums,» apgalvo Z. Muktupāvels. «Nenoliedzami es esmu uztraucies. Tā ir milzīga atbildība un gods, kā arī neviltots prieks un gandarījums.»

Jaunajā Ziemassvētku albumā iekļautas 13 Raimonda Paula dziesmas ar Jāņa Poruka, Aspazijas, Jāņa Jaunsudrabiņa, Jāņa Petera, Vizmas Belševicas, Guntara Rača un citu dzejnieku dzeju. Dziesmu sarakstā atrodamas jau klasiskās Paula melodijas, kā Circenīša Ziemassvētki, Balts sniedziņš snieg uz skujiņām, Cik klusa nakts, Kā sniegi kalnu galotnēs, Zvani un sveces, kā arī vairākas mazāk dzirdētas dziesmas.

«Ziemassvētkos dziedam ne tikai korāļus,» saka Z. Muktupāvels, lai gan viņam pašam no Ziemassvētku melodijām vispatiesākā šķiet Klusa nakts, svēta nakts un kristīgie svētki šķiet tuvāki. «Ziemassvētkos vienmēr cenšos būt mājās. Un man pat nav svarīgi - vai laukā ir sniegs. Ja tā nav, mierīgi varu to iztēloties. Pagājušajā gadā taču arī decembrī nebija sniega, un vai tad Ziemassvētki tāpēc izpalika?»

Jaunais albums Mp3 formātā jau ir pieejams Doremi.lv, arī iTunes, Deezer tiešsaistes straumēšanas aplikācijā, savukārt CD formātā to varēs iegādāties arī Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela Ziemassvētku koncertos, kas decembrī notiks mūzikas namā Daile Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?