Tādas putras vēl nebūsit ēduši
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Polenta ar čoriso desu un cietā siera čipsi
Sastāvdaļas: 1 daļa polentas (kukurūzas) putraimu, 1 daļa ūdens,
2 daļas piena, sviests, sarkanie sīpoli, čoriso desa, cietais
siers
1. Uzvāra ūdeni ar pienu, pievieno sviestu, sāli, cukuru,
pieber polentu. Maisot vāra 6-7 minūtes.
2. Pannā karamelizē
sīpolus - viegli apcep, pievieno cukuru vai medu un sarkanvīna
etiķi. Apcep arī desu.
3. Lai pagatavotu čipsus, sarīvētu sieru
uzklāj uz cepampapīra, uzkaisa pētersīļus, uz 8 minūtēm liek līdz
180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
4. Sīpolus, desu, siera
čipsus kārto uz siltās putras, pārslaka ar dažām lāsēm olīveļļas
vai lazdu riekstu eļļas.
5. Ja putra paliek pāri, apcep pannā
un ēd ar lasi.
Mannas biezputra ar smiltsērkšķu čatniju un kara
Sastāvdaļas: 1 daļa mannas putraimu, 3 daļas piena, sviests,
smiltsērkšķu čatnijs (pikants ievārījums, kam pievienots nedaudz
gaišā balzametiķa), ābols, medus
1. Uzvāra pienu, ieber tajā
mannu, maisot vāra 6-7 minūtes, pievieno sviestu, sāli,
cukuru.
2. Pannā izkausē medu, cukuru un karamelizē smalki
sagrieztu ābolu. Uz mannas putras kārto ābola gabaliņus un čatniju.
3. Ja putra paliek pāri, ēd aukstu ar kādu saldo mērci.
Rīsu biezputra ar grauzdētiem lazdu riekstiem, ķi
Sastāvdaļas: 1 daļa rīsu pārslu, 2 daļas piena, sviests,
nesālītas pistācijas, gabaliņš ķirbja, medus
1. Uzvāra pienu,
ieber rīsu pārslas un maisot vāra 5 minūtes. Pievieno sviestu,
sāli, cukuru.
2. Lai pagatavotu ķirbja biezeni, sagriež ķirbi
kubiņos, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārklāj ar foliju, liek līdz
180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Kad ķirbis kļūst mīksts,
sablendē.
3. Pannā izkausē medu, liek tajā plānas ķirbja
šķēlītes, sautē, līdz mīkstas. Līdzās karstai rīsu putrai liek
ķirbju biezeni, karamelizēto ķirbi un apgrauzdētas
pistācijas.
4. Ja putra paliek pāri, sajauc ar rīvmaizi, veido
nelielas bumbiņas un apcep.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri