Dietologi Lolita Neimane un Andris Brēmanis «gēnu diētu» vērtē skeptiski. Viņi norāda, ka pētījumam nav ticama zinātniskā pamatojuma. L. Neimane skaidro, ka dažādām rasēm ir atšķirīga gremošanas un fermentu sistēma, tas varētu izskaidrot, kāpēc vieni produktus panes labāk, bet otri ne. Piemēram, aziātiem un afrikāņiem raksturīga laktozes nepanesamība. Arī amerikāņu kritiķi atzīst, ka nav skaidrs, kādi gēni ir iesaistīti. Zinātiska pamatojuma nav arī tautā tik populārajai asinsgrupu diētai, piebilst L. Neimane.
Gadiem pārbaudīti pētījumi liecina - lai samazinātu svaru, mazāk jāēd gan tauki, gan ogļhidrāti, jo liekais svars nāk klāt, ja apēd vairāk, nekā patērē. Arī A. Brēmanis piebilst - cilvēki tendēti ticēt brīnumiem, tomēr pamatprincips ir veselīgs dzīvesveids un sabalansēts uzturs.