Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Tiks pie saimnieka

Jūrmalas dome ārkārtas sēdē pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu pielikt punktu ieilgušajai Ķemeru sanatorijas sāgai, kļūstot par tās īpašnieci un aktīvi iesaistoties gandrīz 20 gadu bezdarbībā nīkstošā kūrorta atdzīvināšanā. Domes pieņemtais lēmums paredz, ka tā, aizņemoties līdzekļus no Valsts kases, iegādāsies sanatorijas kompleksu par aptuveni 3,7 miljoniem latu bez pievienotās vērtības nodokļa - summu, par kādu to novērtējis bijušā īpašnieka SIA Ominasis Latvia maksātnespējas administrators Ainars Kreics.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) norāda, ka pašvaldība lēmumu par Ķemeru kompleksa iegūšanu savā īpašumā pieņēmusi, lai tajā atjaunotu sanatorijas un kūrorta darbību, saglabātu kompleksā ietilpstošās vēstures un dabas vērtības, kā arī veicinātu Ķemeru attīstību. Pēc viņa teiktā, no Jūrmalas pašvaldības viedokļa šobrīd šādam darījumam ir piemērots laiks, jo Jūrmalas budžets nav apgrūtināts ar lielām kredītsaistībām un naudas līdzekļi ir pieejami ar zemu likmi.

G. Truksnis norādīja - lai panāktu Ķemeru sanatorijas atjaunošanu, pašvaldība jau tuvākajā laikā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un citām valsts institūcijām plāno sākt investoru un sadarbības partneru meklējumus. To plānots izdarīt šī domes sasaukuma laikā. «Ja mēs to neizdarām šī sasaukuma laikā, tad mums vispār te nav ko darīt,» apņēmīgi uzsvēra G. Truksnis.

Domes plānotais darījums jau ir guvis Saeimas, kā arī Finanšu un Ekonomikas ministrijas atbalstu, un tā pabeigšanai ir nepieciešama vienīgi maksātnespējīgā bijušā sanatorijas īpašnieka Ominasis Latvia kreditoru vairākuma piekrišana, norādīja Jūrmalas mērs. A. Kreics prognozēja, ka, visticamāk, Ominasis Latvia kreditoriem nebūs iebildumu pret plānoto sanatorijas pārdošanu, jo darījuma summa pilnībā nosedz kreditoru prasību apjomu, kuru patlaban veido aptuveni 3 miljoni latu. Šādu vienošanos ar kreditoriem var panākt dažu nedēļu laikā, viņš norādīja.

Maksātnespējas administrators arī atzina - no sanatorijas saglabāšanas viedokļa domes lēmums ir vērtējams pozitīvi, jo ir svarīgi vērtīgajam īpašumam pēc iespējas ātrāk nodrošināt pilnvērtīgu apsaimniekošanu. «Ļoti svarīgi ir, lai gaidāmajā apkures sezonā viesnīcas ēkai tiktu nodrošināta apkure. Tās atjaunošana viesnīcas ēkā, kurā ir demontēti vairāki radiatori un ir iespējami arī apkures sistēmas bojājumi, prasīs daudz darba, un maksātnespējas procesa ietvaros to nodrošināt nebūtu iespējams, tāpēc ir labi, ka īpašumu apsaimniekos dome,» Dienai paskaidroja A. Kreics. Viņš norādīja, ka investora meklēšana ar izsoles palīdzību nozīmētu nenoteiktību uz ilgāku laiku.

Saeimas deputāts, parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā vadītājs Dāvis Stalts neslēpa gandarījumu par Jūrmalas domes lēmumu, uzsverot, ka to var uzskatīt par «valstisku lēmumu». Pēc D. Stalta domām, tas, kādā veidā un kādi investori sanatorijai tiks piesaistīti nākotnē, jau ir sekundārs jautājums, svarīgākais ir tas, ka sanatorija ir atgriezusies pašvaldības vai valsts rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?