Tomāti ziemas krājumiem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Tomāti ar kabačiem un sīpoliem šķēlītēs
Sastāvdaļas: tomāti, cukīni, sīpoli, smalki sakapātas dilles;
marinādei: 1 l ūdens, 1,5 ēd. k. sāls, 1 ēd. k. cukura, 6-7 ēd. k.
9% etiķa
1. Tomātus un cukīni sagriež 1 cm biezās šķēlēs,
sīpolus plānās ripiņās.
2. Pagatavo marinādi - uzvāra ūdeni ar
sāli un cukuru, pielej etiķi.
3.Burkās liek kārtās tomātus,
cukīni, sīpolus un dilles. Pārlej ar remdenu marinādi.
4. Burkām
uzliek vāciņus, pasterizē 15 minūtes 80 grādu temperatūrā (puslitra
burkas), aizvāko un uz brīdi apgriež uz vāciņa. Ja vēlas, pirms
aizvākošanas var pieliet ēdamkaroti eļļas.
Tomātu mērce ar timiānu
Sastāvdaļas 3-4 250 ml burciņām: 2 kg nogatavojušos tomātu, 300
g sīpolu, 1 ēd. k. eļļas, 2 ēd. k. etiķa, 1 ēd. k. cukura, 2-3 ēd.
k. sakapātu timiāna lapiņu, sāls
1. Sīpolus notīra un sagriež
mazos gabaliņos. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un mīkstumu
sagriež mazos gabaliņos.
2. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus
un pāris minūšu pasautē. Pievieno tomātus un pārējos produktus,
izņemot timiānu, un sautē vēl stundu.
3. Mērci sablendē, tad
vāra vēl 10 minūtes, pieber timiānu un uzvāra.
4. Karstu pilda
burciņās un aizvāko.
Tomātu biezenis ar mārrutkiem un ķiplokiem
Sastāvdaļas 3-4 250 ml burciņām: 1 kg tomātu, 100 g svaiga
mārrutka saknes, 2 nelielas ķiploka galviņas, 1-2 tējk. sāls, 1
tējk. cukura
1. Tomātus noblanšē, novelk tiem miziņu un
sablendē. Mārrutkus sarīvē, ķiplokus izspiež caur
ķiplokspiedi.
2. Visu rūpīgi samaisa, pieber sāli un
cukuru.
3. Pilda mazās burciņās un uzglabā aukstā pagrabā vai
ledusskapī.
4. Burciņas var pasterizēt (350-400 ml burciņas
desmit minūtes) 85 grādu temperatūrā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri