Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Trešajā gadā bez Hosas

Viens nav karotājs. Visiem zināma patiesība, kuru mēdz ekspluatēt arī sporta spēļu sacensību kontekstā. Tomēr, iztaujājot hokeja pārzinātājus par Rīgas Dinamo izredzēm jaunajā sezonā, visi kā sarunājuši nopūšas. «Jā, bet Hosas mums šosezon pietrūks.» Marcels ir prom, klāt nākuši jauni leģionāri, un tikai sezona parādīs, vai pārmaiņas bijušas uz labu.

Rīgas Dinamo pēc maciņa biezuma nebūtu izredžu iekļūt līgas spēcīgāko sešpadsmitniekā jeb play-off. Konkurentu finansiālās iespējas ir nesalīdzināmi lielākas, tāpēc Dinamo kluba vadītāju uzņemtais kurss uz mērķa latiņas celšanu ar katru gadu augstāk izskatās gandrīz vai pēc spēlētāju apzinātas spīdzināšanas - ja reiz Ņevu pārpeldējāt, tad nākamajā gadā arī Baltijas jūra jums vairs nebūs nepārvarams šķērslis... No otras puses, palikšana uz vietas būtībā jau ir solis atpakaļ, tāpēc ambīcijām un vēlmei pacelties jaunā kvalitātē ir jābūt - par to šaubu nav. Cita lieta - cik reāli ir izvirzīto mērķi sasniegt. Akciju sabiedrības Dinamo Rīga valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis saka, ka, «nokaujot pirmo pūķi» jeb tiekot izslēgšanas stadijā, nākamajā stadijā būšot jau uzdevums tikt tālāk par otro kārtu.

Sezonas priekšvakarā vairāk sliecos piekrist bijušā izlases trenera Leonīda Beresņeva viedoklim, ka trešais gads varētu būt pagaidām grūtākais. Jaunajā sezonā Rietumu konferencē būs par vienu komandu mazāk, vairs nebūs 12, bet 11 komandas. Lai iekļūtu izslēgšanas stadijā, «rietumos» tāpat vajadzēs būt vismaz astotajā vietā. Matemātika it kā vienkārša, jāapsteidz trīs komandas, visticamāk, no tām četrām, kuras pavasarī jau palika aiz Dinamo - Čehovas Vitjaz, Minskas Dinamo, Čerepovecas Severstaļ vai Ņižņijnovgorodas Torpedo. Tomēr sasniegt kāroto mērķi šoreiz būs neparocīgāk. Rīdzinieki ir iekļauti Bobrova divīzijā kopā ar četriem spēcīgiem pretiniekiem - OHK Dinamo, Sanktpēterburgas SKA, Maskavas Spartak un Maskavas CSKA. Ar savas divīzijas komandām būs jāaizvada pa četrām spēlēm, ar pārējām līgas komandām - pa divām. Tas nozīmē, ka Rietumu konferences Tarasova divīzijas komandām varētu būt nedaudz vieglāk iekrāt punktus. Par Rietumu konferences kopējo augsto līmeni vislabāk liecina KHL 2009./2010. gada sezonas noslēguma tabula. Rietumu astotajai spēcīgākajai komandai Rīgas Dinamo bija 84, Austrumu konferencē astotās vietas ieguvējiem Jekaterinburgas Avtomobilist iekļūšanai play-off pietika ar 64 punktiem.

Ņemot vērā reālos spēku samērus, lielā mērā rīdzinieku sekmes laukumā noteiks vārtsargu spēle un skaitliskā vairākuma brigādes. Vienādos sastāvos nebūs viegli līdzīgi cīnīties ar spēcīgi nokomplektētiem klubiem, lai gan KHL zvaigžņu statusu nevajadzētu arī pārspīlēt. Latvijas Hokeja federācijas ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam ļoti trāpīgi norādīja uz būtisku iezīmi. «KHL kā galvenie spīdekļi tiek nosaukti Jašins un Jāgrs. Bet atvainojiet - viņi taču jau tuvojas četrdesmitgadnieku slieksnim...»

Rīgas Dinamo lielākā daļa spēlētāju ir labākajos hokejista gados. Nosacītajā veterānu sarakstā var ierakstīt tikai Sandi Ozoliņu (38 gadi), Rodrigo Laviņu (36) un Ģirtu Ankipānu (34). Interesanta solās būt konkurence aizsardzības līnijā. Pretendenti ir deviņi, vienā spēlē vietas laukumā būs tikai sešiem. «Es pats uz savas ādas esmu izjutis tik asu konkurenci aizsardzības līnijā. Teikšu kā ir, tā stimulē katrā spēlē parādīt labāko sniegumu, kā arī saņemties tiem, kuri palikuši ārpus pieteikuma. Būsi sastāvā, būs arī prēmijas, ja komanda uzvarēs,» galvenā trenera jaunais palīgs darbā ar aizsargiem Viktors Ignatjevs pozitīvi vērtē plašās atlases iespējas. «Jā, izņemot Sanču (Ozoliņu), nav mums tāda kalibra aizsargu kā čehs Karels Rahuneks Lokomotiv sastāvā, tomēr kopējais Dinamo aizsardzības līmenis nebūs zemāks kā citām komandām.»

Vārtsargu treneris Sergejs Naumovs atzinīgus vārdus velta saviem padotajiem. Jācer, ka tie nav tikai tukši vārdi un ka Mikaels Telkvists sliktākās spēles jau ir aizvadījis Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā. Visbeidzot, kurš tad aizstās Hosu - Ņiživijs, Surovijs, Hartigans, Dārziņš... Ticamāk, ka neviens. Marcela ripas uzbrucējiem būs jāsadala brālīgi.

Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers sev raksturīgajā manierē atgaiņājas no prognožu izteikšanas. «Paskatieties, kādi spēlētāji ir Kazaņas, Ufas, Loko treneru rīcībā! Par Sanktpēterburgas SKA nemaz nerunāju. Protams, risināsim arī sezonas uzdevumus, taču man visvairāk gribas iepriecināt līdzjutējus, kuri fantastiski atbalsta mūsu komandu. Spēlēsim viņu priekam, lai šajos grūtajos laikos viņi hokejā gūtu pozitīvas emocijas.»

Trešdien KHL čempionātu sāks pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti: Ak Bars un OHK Dinamo, kas ir MVD mantiniece. Rīgas Dinamo pirmā spēle ceturtdien Sanktpēterburgā ar SKA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?