Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Trīs gudro darbi

Krievijas prezi...tfu, premjerministrs Vladimirs Putins kļuvis par žurnālistu un atsaucies citam žurnālistam no tā dēvētā Kremļa press pool (mediju pārstāvju korpuss, kas atspoguļo valsts pirmo personu darbību), proti - laikraksta Kommersant darbiniekam Andrejam Koļesņikovam, kurš vienlaikus ir arī galvenais redaktors pagalam asprātīgā izdevumā Krievu pionieris.

Tad lūk, Putins «pa blatam» uzrakstījis šim izdevumam garu, pamatīgu rakstu ar aktuālu nosaukumu Kāpēc ir grūti atlaist cilvēku (no darba). Visi interesenti, šurpu: www.ruspioner.ru/news/index.1.html. Tik fantastisku tekstu nebūsit lasījuši. Cits «prezidents» - Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas līderis, Lielais Skolotājs un Tautu Tēvs Kims Čen Irs, apliecinot personības kulta klasisko tēzi, ka talantīgs cilvēks ir talants itin visās jomās, ķēries pie teātra režijas un korejiešu sociālistiskās mūzikas klasiķa Kima Von Guna vārdā nosauktajā Phenjanas konservatorijā iestudējis Pjotra Iļjiča Čaikovska operu _Jevgeņijs Oņegins_. Kims Čen Irs pie operrežijas grožiem ķēries ar «revolucionāru entuziasmu un milzu degsmi», operas iestudējumu paveicis divās dienās, vēsta Ziemeļkorejas Centrālā telegrāfa aģentūra, citējot arī biedra Kima vārdus, ka «ziemeļkorejiešu studenti ir spējīgi iestudēt jebkuru pasaules operu, jo Ziemeļkoreja, kura pati visai pasaulei zināma ar savām piecām revolucionārajām operām, tuvākajā laikā apgūs pasaules opermākslas mantojumu». Tā kā KTDR nav neviena profesionāla teātra, jo vairāk operu kritiķa, par Kima Čen Ira režiju Jevgeņijā Oņeginā lasāmas tikai slavas dziesmas.

Bet Amerikas Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama šomēnes ne tikai pašrocīgi veicis pirmo slepkavību Baltajā namā - ziņa, kas uzreiz krustu šķērsu aplidoja pasaules medijus (proti, Baraks TV kanāla CNBC 16.jūnijā notikušas intervijas tiešraidē ar plaukstu nosita mušu un vēl ciniski komentēja savu varoņdarbu ar vārdiem «Baigi iespaidīgi, ne? Veikli gan es ar to maitu tiku galā!») un lika Pasaules dzīvnieku aizsardzības organizācijai PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) pikti reaģēt, nosūtot Baltā nama tumšajam saimniekam īpašu mušu pletni, kas dod iespēju noķert lidoņus dzīvus, lai pēc tam tos pa logu palaistu brīvībā. PETA pārstāvji Obamam veltītajā vēstulē raksta, ka visi «ar prieku uztver Obamas iniciatīvas dzīvnieku aizsardzības jomā un atbalsta prezidenta agrāk pausto nosodījumu tiem, kas cietsirdīgi izturas pret dzīvniekiem, taču mušas slepkavība tiešajā ēterā liecina, ka arī ASV prezidents nav humānisma ideāls». Nevar nemaz saprast, ko te darīt - smieties vai raudāt? Obama nācijas priekšā «labojās» jau nākamajā dienā - diskusijā ar mazpilsētiņas Grīnbejas iedzīvotājiem, ASV prezidents kādam vīrietim, kas viņu izprašņāja par medicīnas apdrošināšanas problēmām, blakus pamanīja mazu meiteni. Tā bija vīrieša meita, desmitgadīgā Kenedija Korpusa, kura bija atnākusi līdzi tētim uz «tik svarīgu notikumu» un Obamas dēļ «nosačkojusi» mācības skolā. Prezidents reaģēja uzreiz: vai vajag, lai uzrakstu attaisnojošu zīmīti skolotājiem?

Klātesošie nodomāja, ka tas tāds elegants joks, taču Obama bija nopietns un nelokāms - nepagāja ne minūte, un, vienlaikus atbildot vīrietim uz jautājumu par veselību, Obama bija uzrakstījis «Kenedijas skolotājam. Lūdzu piedot Kenedijai par stundu kavēšanu - viņa ir kopā ar mani. Baraks Obama» (ASV skolu noteikumi paredz, ka pieaugušie drīkst uz dienu «atbrīvot» bērnu no mācībām, vēstulē skolai nenorādot iemeslu, vien atsauci, ar ko nepilngadīgais ir kopā). Saprotams, ka arī šis fakts nepalika mediju nemanīts, un apķērīgā Kenedija daudzajām TV kamerām teica tā: «Uz skolu es nesīšu Obamas zīmītes kopiju, bet oriģinālu pagaidām piekāršu pie sienas.» Kā mani sajūsmina tas vārdiņš «pagaidām»!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?