Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Tuvojas atskaites dienas

Galīgais sastāvs paziņots, gaisā strāvo vēl nebijis optimisms. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) otrdienas izpildkomitejas sēdē tika apstiprināta delegācija startam 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos. Trešo reizi pēc kārtas ziemas olimpiādē startēs 58 Latvijas sportisti, toties tik panākumiem bagāta komanda būs pirmo reizi.

Pēc sastāva paziņošanas LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja uz būtisku atšķirību vēsturiskā griezumā. «Ja Latvijas starti ziemas olimpiskajās spēlēs 1924., 1928, un 1936. gadā vairāk liecināja par pirmskara Latvijas sportisko jauniešu aktivitātēm un vēlmi piedalīties svarīgākajos sporta pasākumos, tad Latvijas olimpiskā komanda 2014. gadā dodas uz Sočiem piedalīties cīņā par visaugstākā kaluma olimpiskajām medaļām un uzvarām - mūsu komandā ir iepriekšējās sezonas pasaules čempioni un medaļnieki, Eiropas čempioni un Pasaules kausa ieguvēji un šīs sezonas līderi savos sporta veidos un disciplīnās. Ceturto reizi pēc kārtas uz ziemas olimpiādi cīnīties par savām uzvarām dodas Latvijas vīriešu hokeja izlases komanda. Tādēļ mēs pamatoti ceram uz Latvijas labāko sportistu augstākajiem sasniegumiem tieši Sočos.»

Vrubļevskis no prognozēm allaž ir atturējies, taču šoreiz arī bez Latvijas sporta augstāko amatpersonu izteikumiem skaidri ieskicējas to sportistu loks, kuri Sočos var pretendēt uz medaļām. Vispirms jau tie ir skeletona brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī bobslejista Oskara Melbārža četrinieku ekipāža, kuri šosezon ne vienu reizi vien stāvējuši uz goda pjedestāla Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībās. Tumšā zirdziņa loma jāatvēl biatlonistam Andrejam Rastorgujevam. Trijniekā PK mačos viņš nav iekļuvis, taču ar ātru soli distancē ir pakutinājis nervus favorītiem. Ja būs precīzs ugunslīnijā, var būt arī medaļa. Kamaniņu sportā startēs Mārtiņš Rubenis, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža, kuriem mājās jau ir olimpiskās medaļas. Rubenis ieguva bronzu 2006. gadā Turīnā, savukārt Šici 2010. gadā Vankūverā - sudrabu. Olimpiskajā sezonā uzrādītie rezultāti nepārliecina, taču pirms gada PK sacensībās Sočos Šici ieņēma 3., Rubenis - 5. vietu. Mārtiņš būs arī pieredzes bagātākais sportists Latvijas komandā, jo viņš startēs savās piektajās olimpiskajās spēlēs. Hokejistiem Edgaram Masaļskim un Herbertam Vasiļjevam ir četru olimpisko spēļu pieredze.

Olimpiskā kvalifikācija beidzās 19. janvārī. Neskaidra situācija saglabājās distanču slēpošanā. Latvijai divas garantētās vietas bija aizņēmuši izlases līderi Inga Dauškāne un Arvis Liepiņš. Pēc FIS jaunākā ranga publicēšanas kļuva zināms, ka pēdējā brīdī kvalifikācijas normu ir izpildījis Jānis Paipals.

Bobsleja komandā stūmēju izvēlēšana nepārsteidza. Uz Sočiem brauks četrinieku ekipāžas, kuras sekmīgi startēja PK pēdējā posma sacensībās, bet rezervista vietu aizņems pieredzējušais Intars Dambis.

Latvijas kamaniņnieki 2. februārī kā pirmie dosies uz Sočiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Soči 2014

Latvijas sportistu delegācija

Ātrslidošana
Haralds Silovs

Biatlons
Andrejs Rastorgujevs,
Žanna Juškāne

Bobslejs
Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Oskars Ķibermanis, Helvijs Lūsis, Raivis Broks, Vairis Leiboms, Jānis Strenga, Intars Dambis (rezervists)

Distanču slēpošana
Arvis Liepiņš, Jānis Paipals,
Inga Dauškāne

Hokejs
Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Kristers Gudļevskis, Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Bārtulis, Ralfs Freibergs, Artūrs Kulda, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš, Koba Jass, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs

Kalnu slēpošana
Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Agnese Āboltiņa, Lelde Gasūna

Kamaniņu sports
Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Andris Šics, Juris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Elīza Tīruma, Ulla Zirne

Skeletons
Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna

Šorttreks
Roberto Puķītis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?