Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ugunsgrēkā Liepājā iet bojā divi bērni

Liepājā otrdien ugunsgrēkā gājuši bojā divi bērni - sešus mēnešus veca meitenīte un deviņgadīgs zēns. Viņi bija ieslēgti dzīvoklī un atstāti vieni bez uzraudzības. Glābēji pēc traģiskās nelaimes atkārtoti aicina pieaugušos ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus.

Izsaukumu uz negadījuma vietu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis otrdien plkst. 17, jo kaimiņi sajutuši, ka no blakus esošā dzīvokļa nāk dūmi. Taču dzīvoklī esošos bērnus vairs nav izdevies glābt - lai gan kaimiņiem bijusi dzīvokļa atslēga, viņi abus bērnus atraduši jau mirušus. Uz notikuma vietu atbraukušie VUGD darbinieki konstatējuši, ka dzīvoklī bija gruzdējis dīvāns trīs kvadrātmetru platībā.

Liepājas policijas iecirknī portālu Diena.lv informēja, ka ugunsnelaimes izcelšanās iemesls, pēc sākotnējās informācijas, varētu būt bojājums elektroinstalācijā, taču vēl tiks veiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Rūpes par bērniem bija uzņēmusies vecmāmiņa, ziņo aģentūra LETA. Viņa jau 2007. gadā bija iecelta par aizbildni deviņus gadus vecajam zēnam, kura mātei atņemtas aizgādības tiesības, savukārt precīzas informācijas par to, kad un kādu iemeslu dēļ pie vecmāmiņas bija nogādāta pusgadu vecā meitenīte, bāriņtiesas rīcībā nav, atzinusi Liepājas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele. Zēna mātei aizgādības tiesības atņemtas, jo sieviete dzīvo ārzemēs un par bērnu nav rūpējusies. Vecmāmiņa par zēnu rūpējusies, un nekādas sūdzības nekad nav saņemtas. Arī no bērnudārza, kuru viņš savulaik apmeklējis, saņemtas labas atsauksmes, un pats zēns vienmēr teicis, ka ir apmierināts ar dzīvi pie aizbildnes.

Pērnā gada nogalē, kad bāriņtiesas darbinieki apmeklēja šo ģimeni, meitenītes tajā vēl nebija, acīmredzot viņa pie vecmāmiņas nonākusi nesen. Vecmāmiņa zēnu un pēdējā laikā, iespējams, arī meitenīti audzinājusi viena, jo sievietes vīrs ir miris. Par bērnu tēviem informācijas bāriņtiesai nav.

Bērnu vecmāmiņa pēc notikušās traģēdijas ievietota ārstniecības iestādē. Saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju bērni bez pieaugušo uzraudzības dzīvoklī bija palikuši apmēram 40 minūtes. Portāls Liepajniekiem.lv ziņo, ka no kaimiņu teiktā izriet - brīdī, kad izcēlās ugunsnelaime, vecmāmiņa kopā ar paziņu uz veterināro klīniku esot nogādājušas kaķi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Lai izvairītos no traģiskiem ugunsgrēkiem, kuros cieš un iet bojā bērni, VUGD atgādina, ka mazus bērnus nedrīkst atstāt mājoklī vienus, un aicina vecākus regulāri ar bērniem pārrunāt pareizu rīcību ārkārtas gadījumos un to, kā saņemt operatīvo dienestu palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?