Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Uz šauras laipas Ķēdaiņos

«Jāuzvar, lai visu atstātu savās rokās,» komandā valdošo apņēmību pirms svarīgās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Ķēdaiņos raksturo Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Abām Baltijas komandām sacensību otrais aplis sākas izslēgšanas turnīra nokrāsās, jo tikai uzvara tām saglabās labas iespējas tikt pie ceļazīmes uz finālturnīru Čehijā. Spēle ar Lietuvu sāksies trešdien pulksten 19, tās tiešraide LTV 7. kanālā.

Līdzšinējās kvalifikācijas turnīra spēlēs abas Baltijas komandas zaudēja Slovēnijai, bet savstarpējā cīņā pērn rudenī Rīgā ar 65:62 pārākas bija latvietes. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētāja, kā arī sešas no deviņu grupu otro vietu ieguvējām, tāpēc, lai saglabātu izredzes nākamgad startēt Čehijā, abām komandām nepieciešama uzvara. Latvietēm gan arī zaudējuma gadījumā paliks vismaz teorētiskas izredzes pacīnīties par ceļazīmi, bet lietuvietēm neveiksme nozīmēs izstāšanos no cīņas par dalību finālturnīrā. «Domāju, ka pirmās vietas izcīnīšanai būs nepieciešamas trīs uzvaras,» treneris Zībarts joprojām cer pacīnīties par uzvaru grupā. Skaidrs, ka šī mērķa izpildīšanai klupienus vairs atļauties nedrīkst. Der gan atcerēties, ka zaudējums ar vienu vai divu punktu starpību saglabās latvietēm pārsvaru savstarpējās spēlēs pret Lietuvu.

Komanda pēc atgriešanās no Slovēnijas, kur piedzīvoja sāpīgu sakāvi ar 51:69, aizvadīja divus treniņus, bet jau otrdienas rītā devās uz Ķēdaiņiem. «Treniņos bija daudz agresīvāka cīņa. Laikam tāds pēriens bija vajadzīgs, lai mēs mainītu savus ieradumus. Ļoti ceru, ka šo agresivitāti saglabāsim un spēlē būsim vēl niknāki, nežēlojot ne sevi, ne pretinieku,» ziņu aģentūrai LETA sacījis izlases treneris. Uz Lietuvu devās visas trīspadsmit treneru rīcībā esošās spēlētājas, bet viena liekā, kura netiks pieteikta spēlei, kļūs zināma neilgi pirms cīņas. «Vairākām spēlētājām ir mikrotraumas. Ceru, ka tās neietekmēs sastāva izvēli, tomēr drošības pēc izvēli izdarīsim pēc iespējas tuvāk spēlei,» atklāj treneris.

Salīdzinājumā ar komandu pirmo divcīņu Lietuvas komandai klāt nākušas divas ārējās līnijas spēlētājas Sandra Linkevičiene un Mante Kvedravičūte. Pirmā ir pieredzējusi, uz spēli aizsardzībā tendēta basketboliste, bet Kvedravičūte ir augumā gara aizsardze. Tiesa, pretinieču spēcīgākie trumpji joprojām meklējami groza apakšā, kur par kārtību gādā Gintare Petronīte, Egle Sulčīte un Vita Kuktiene. «Būs jāpārorientējas uz pavisam citu spēles stilu, taču tam gatavojāmies jau rudenī, tāpēc šoreiz sagatavoties būs vieglāk,» treneris Zībarts norādīja, ka komandai jau zināmi veidi, kā apturēt pretinieču garās spēlētājas, taču neaizmirst par izmaiņām pretinieču sastāvā. «Rīgā lietuvietēm ilgi laukumā bija trīs garās spēlētājas, un tas zināmā mērā atviegloja dzīvi mūsu mazajām. Ķēdaiņos jābūt gatavām uz vēl agresīvāku pretdarbību. Meklējam variantus un labākos spēlētāju virknējumus, lai uzbrukumā nospēlētu labāk nekā Slovēnijā.»

Lietuvietēm pavasara spēļu ciklā jāspēlē tikai pret Latviju, taču viņas pagājušajā nedēļā pārbaudes cīņā ar 73:64 pārspēja Zviedriju. Abas Baltijas komandas Eiropas čempionāta finālturnīros spēlējušas sešas reizes pēc kārtas, bet grupas līderes slovēnietes cer tam kvalificēties pirmo reizi vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Eiropas čempionāta kvalifikācija
A grupa
Slovēnija 2 2-0 +27 4
---
Latvija 2 1-1 -15 3
Lietuva 2 0-2 -12 2
24.II 19.00 Lietuva - Latvija, 19.XI Slovēnija Lietuva, 23.XI Latvija - Slovēnija

Pievērs uzmanību

Ķēdaiņi atrodas 215 kilometru attālumā no Latvijas galvaspilsētas Rīgas. Ieeja spēlē bez maksas
Lietuvietes ir 1997. gada Eiropas čempiones, bet pēdējos piecos finālturnīros viņām nav izdevies iekļūt pusfinālā
Latvijas un Lietuvas basketbolistes savā starpā tikušās 30 reižu. Latvietes guvušas 10 uzvaru, lietuvietes - 19, bet viena spēle noslēgusies neizšķirti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?