Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Uz sava ledus kamanas slīd

Izbraucot no laikraksta redakcijas uz kamaniņu sporta Pasaules kausa posmu Siguldā, ar fotogrāfu Aivaru Liepiņu nopriecājāmies par skaisto saullēktu. «Forma atgādina medaļu,» skaļi nodomāju. Kolēģis piebilda, ka pēc krāsas atgādina bronzu. Tieši tāda godalga jau pēcpusdienā rotājās Ināra Kivlenieka kaklā, un arī pārējie Latvijas sportisti savu skatītāju priekšā sasniedza augstus rezultātus. Visi izcīnīja augstāko vietu šosezon, liela daļa - arī karjerā. Kopējo noskaņu nedaudz pabojāja tikai minorīgais beigu akords stafetes sacensībās.

«Mājas sienas - tā ir liela svētība,» pieredzējušais izlases dalībnieks Mārtiņš Rubenis norādīja uz galveno panākumu iemeslu. Divniekos pirmo reizi labāko desmitniekā iekļuva visas trīs Latvijas ekipāžas, Inārs Kivlenieks izcīnīja bronzas godalgu, bet Elīzai Tīrumai līdz līdzīgam sasniegumam pietrūka divu «ar astīti» sekundes simtdaļu.

Inārs savai pirmajai Pasaules kausa godalgai pieteicās pēc veiksmīgā pirmā brauciena, kurā izcīnīta ceturtā vieta piecas sekundes simtdaļas aiz austrieša Kindla. Tiesa, aiz muguras bija allaž bīstamais pasaules čempions un Pasaules kausa līderis vācietis Fēlikss Lohs. «No Fēliksa gaidīju visādus brīnumus, kādus viņš jau daudzreiz parādījis. Viņam kamanas nesas tā, ka maz neliekas,» jau pēc sacīkstēm atzina Kivlenieks. Loham arī izdevās apsteigt gan viņu, gan pārējos un no piektās vietas pakāpties uz pirmo. Latvijas sportistu gan tas ļoti nesatrauca, jo, uzzinājis sava brauciena rezultātu, Inārs sapratis, ka var cīnīties pat par otro vietu. «Pirms brauciena droši vien bija citādi nekā parasti, taču koncentrēšanās vienmēr ir vienāda. Centos nedomāt par iespējamām vietām, lai labi nobrauktu. Mērķis? Pacelties uz augšu. Nešaubīgi. Gāju uz visu banku un uzskatu, ka viss izdarīts lieliski.» Pa kļūdiņai gadījies abos braucienos, taču tās neliedza izcīnīt trešo vietu. Vai tas ir spožākais brīdis līdzšinējā karjerā? «Noteikti. Sasniegtais rezultāts sekmēs izaugsmi. Pirmām kārtām jau dos garīgo spēku turpināt strādāt un cīnīties.» Kivlenieks izcēla arī Rubeņa ieguldījumu godalgas izcīnīšanā, jo viņš ļoti daudz darba ieguldījis kamanu izveidē, un beidzot viss ir izdevies.

Ceturtajā vietā pēc pirmā brauciena sieviešu sacensībās bija Elīza Tīruma, taču viņai otrajā braucienā pietrūka nedaudz vairāk nekā divu sekundes simtdaļu, lai apsteigtu lēnāk nobraukušo amerikānieti Hemlinu. Tiesa, 21 gadu vecā sportiste par to nebēdāja, jo tik augstu karjeras laikā nav bijusi. Divnieku sacensībās visas trīs Latvijas ekipāžas iekļuva labāko desmitniekā. Visaugstāk tika Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, par pozīciju apsteidzot brāļus Andri un Juri Šicus. Kurš startēs stafetē? «To izlems treneri, taču uzskatu, ka stafetē jābrauc ātrākajiem,» demokrātiski noteica Andris.

Treneri gan izlēma, ka ātrākie būs brāļi Šici. Tiesa, stafetes sacensības izdevās tikai Kivleniekam, kurš savā posmā sasniedza otru ātrāko laiku. Elīza Tīruma kļūdījās trases augšdaļā, bet brāļi - startā. «Dzirdēju sacensību komentētāju sakām, ka Inārs jau ir finišā, tāpēc jau atliecos, lai veiktu starta rāvienu. Pāragri,» Juris Šics apsolīja, ka sacīkšu komentētājā vairs neklausīsies.

Jau pēc pašu brauciena bija skaidrs, ka mājinieki šoreiz savā kroņa disciplīnā būs tālu no godalgām. Finišā - septītā pozīcija, kas ieņemta arī kopvērtējumā. Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Paramonovā stafetes vairs nebūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kamanas

Pasaules kausa 8. posms Siguldā
Vīrieši: 1. F. Lohs (Vācija) 1:37,501, 2. A. Cēgelers (Itālija) +0,053, 3. I. Kivlenieks (Latvija) +0,148, 9. M. Rubenis (Latvija) +0,620, 20. K. Mauriņš (Latvija) +1,610, 29. Z. Šaicāns (Latvija) +3,963.
Sievietes: 1. N. Geizenbergere (Vācija) 1:25,884, 2. A. Višņevska (Vācija) +0,143, 3. E. Hemlina (ASV) +0,283, 4. E. Tīruma (Latvija) +0,306, 19. S. Dambīte (Latvija) +3,270, 21. M. Linde (Latvija) +5,351.
Divnieki: 1. Lingers/Lingers (Austrija) 1:24,722, 2. Oberštolcs/Grūbers (Itālija) +0,239, 3. Vendls/Ārlts (Vācija) +0,369, 5. Gudramovičs/Kalniņš (Latvija) +0,603, 6. Šics/Šics (Latvija) +0,675, 10. Bērze/Logins (Latvija) +1,023
Stafete: 1. Itālija 2:17,137, 2. Austrija +0,365, 3. Vācija +0,525, 7. Latvija +2,443

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?