Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Uzpleči spīd un laistās

Pacietīgi gaidīja savas iespējas un aukstasinīgi tās izmantoja. Latvijas futbola izlase pēdējā spēlē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla savā laukumā ar 2:0 pārspēja FIFA rangā divreiz augstāk esošo Armēniju. Abus vārtus guva Valērijs Šabala.

Pirmsspēles konferencē otrdien Armēnijas izlases galvenais treneris šveicietis Bernārds Šalans solīja, ka viņa vadītā komanda spēlēs ar akcentu uz uzbrukumu, varbūt pat uz robežas ar avantūrisku risku. Šādu izvēli Šveices speciālists pamatoja ar to, ka iepriekšējā kvalifikācijas ciklā spēlēja ļoti labi, bet ar to bija par maz, lai kvalificētos. Tagad, redz, ir jāriskē un jāspēlē uzbrūkoši pret jebkuru pretinieku. To, ka akcents uz uzbrukumu saistīts ar ne pārāk labajiem aizsargiem, viņš tiešā tekstā neteica, bet savu solījumu turēja - Armēnija maču Rīgā sāka ar mūsdienu futbolā reti sastopamu, avantūrisku izvietojumu 3-4-3.

Mariana Pahara izvēlētajā sastāvā pārsteigumu nebija. Vārtu drošība tika uzticēta pieredzējušajam Aleksandram Koliņko, bet aizsardzības kreisajā malā tomēr spēlēja Vitālijs Maksimenko, nevis Oļegs Timofejevs.

Armēņi aktīvi sāka spēli, jau pirmajā minūtē nopelnot stūra sitienu, ko izspēlēja, bet Latvijas izlases treneru korpuss tieši tādam variantam treniņos pievērsa īpašu uzmanību, un draudi izpalika. Mājinieki uzbruka retāk, taču darīja to ievērojami ātrāk, mēģinot izmantot to, ka armēņi vēl nepaguva atgriezties aizsardzībā. Latvijas uzbrucēji centās nepārturēt bumbu, bet ātri saspēlēties. Reizēm tas noveda pie bumbas atdošanas pretiniekiem, citkārt - ar iespēju izdarīt sitienu. 16. minūtē pēc četru mājinieku spēlētāju saspēles ar vienu pieskārienu Valērijs Šabala tika izvirzīts viens pret vienu ar viesu vārtsargu Romānu Berezovski. Un šādās situācijās izlasē, šķiet, nav aukstasinīgāka bumbas raidītāja vārtu stūros kā 19 gadus vecais Šabala - 1:0.

Izvirzījusies vadībā, Latvija, šķiet, mazliet atslābinājās, un armēņiem padevās vairāki ārkārtīgi bīstami prettriecieni, no kuriem viens pat bija izgājiens trijatā pret vienu mājinieku aizsargu. To, ka viesi pirmajā puslaikā nepanāca neizšķirtu, var skaidrot tikai ar Koliņko augsto meistarību un lielu veiksmes palīdzību.

Spēlei atdsākoties, Marians Pahars veica trīs spēlētāju maiņas un pārgāja uz spēli ar trīs centra aizsargiem, apgrūtinot armēņu līderim Henrikam Mkhitarjanam veikt bīstamos reidus caur laukuma centru, ar ko Dortmundes Borussia pussargs terorizēja mājiniekus pirmā puslaika izskaņā. Šabala vēlāk iesita vēlreiz, uzlabojot Latvijas līdzjutēju garastāvokli pirms Euro 2016 pirmās spēles otrdien izbraukumā pret Kazahstānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 2
Armēnija 0

Pārbaudes spēle futbolā
Vārti: Šabala 16., 74.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?